середа, 29 вересня 2010 07:02

Що придбав і втратив Андрій Шевченко після повернення до "Динамо"

Автор: фото з сайта www.tabloid.pravda.com.ua
  Андрій Шевченко та його дружина, американка Крістен Пазік, познайомилися 2001-го  на одній з вечірок у Мілані. 14 липня 2004 року вони зареєстрували шлюб у Вашингтоні
Андрій Шевченко та його дружина, американка Крістен Пазік, познайомилися 2001-го на одній з вечірок у Мілані. 14 липня 2004 року вони зареєстрували шлюб у Вашингтоні

Недільний матч чемпіонату України "Динамо" — "Арсенал" відвідала Крістен Пазік. Дружина Андрія Шевченка з двома синами, 6-річним Джорданом та на два роки молодшим Крістіаном, завітала до Києва, аби привітати чоловіка з днем народження. 29 вересня капітану київського "Динамо" виповнюється 34.

Торік 30 серпня Шевченко повернувся до лав цього клубу.


Що це йому дало?

1. Гра у Лізі чемпіонів

На сезон 2008/09 Шеву орендував італійський "Мілан", але через фінансову кризу "червоно-чорні" мусили відмовитися від послуг гравця і повернули його власнику — англійському "Челсі". Тоді лондонський клуб очолив Карло Анчелотті, який останнім часом мало довіряв Шеві, а за часів розквіту гравця періодично з ним конфліктував. Анчелотті не планував заявляти українця на груповий турнір Ліги чемпіонів, і це спонукало Андрія переїхати до Києва.

2. Можливість поділитися досвідом із молодими гравцями, зміцнити імідж чемпіонату України

Переможець Ліги чемпіонів-2003, чемпіон Італії-2004, володар "Золотого м"яча-2004", неодноразовий учасник матчів найвищого рівня — така людина потрібна була молодому "Динамо" напередодні старту в торішній Лізі чемпіонів. Кияни не зуміли вийти з групи, але продемонстрували непогану гру, в якій Шевченко був одним із найкращих.

3. Тренерські перспективи

Президент клубу Ігор Суркіс не раз заявляв, що в майбутньому бачить Андрія на посаді головного тренера "Динамо". У західноєвропейських командах практика, коли наставником стає колишній гравець-легенда, досить поширена, хоча зазвичай не дає результату. Приклади: "Аякс" часів Марко ван Бастена, "Реал" Хосе Антоніо Камачо, "Ювентус" Чіро Феррари. Для Шевченка новий статус був би досить органічний: він знайомий із реаліями чемпіонату України.

Суркіс хоче бачити Шевченка головним тренером "Динамо"

Що втратив Шева?

1. Гроші

Сільвіо Берлусконі, власник "Мілана", платив футболісту 6 млн євро на рік. Роман Абрамович, господар "Челсі", — 9. У "Динамо" Шевченко таких грошей не має. Кажуть, у Києві за рік заробляє 2 млн.

2. Розлука із сім"єю

Дружина та діти Андрія залишилися жити в Лондоні, в українській столиці бувають наїздами. Якби Шева вирішив догравати в США, як Бекхем та Анрі, можливо, родина переїхала би до нього.

Зараз ви читаєте новину «Що придбав і втратив Андрій Шевченко після повернення до "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути