вівторок, 11 червня 2019 00:15

Шевченко провів найкращий матч на посаді головного тренера

Футбольна збірна України зіграла один із найкращих матчів у своїй історії. 7 червня підопічні 42-річного тренера Андрія Шевченка перемогли у Львові Сербію — 5:0.

Сербія — учасник останнього Кубка світу в Росії. Має сильний склад: днями нападаючий Лука Йович перейшов із німецького "Айнтрахта" до іспанського "Реала" за 60 млн євро — 1,8 млрд грн. Провідні футболісти сербів грають у найсильніших чемпіонатах Європи. Щоправда, двоє з них — Сергей Мілінкович-Савич з італійського "Лаціо" та Неманья Матич з англійського "Манчестер Юнайтед" — не вийшли на львівське поле через травми. Україна через подібні причини недорахувалася Андрія Ярмоленка, Марлоса та Мораеса.

Висновок гри: Андрій Шевченко повністю переграв Младена Крстаїча — головного тренера суперника. Українці максимально натиснули на слабкі сторони суперника — фланги захисту. Серби зіграли у три центральні оборонці. Це дало можливість Циганкову та Коноплянці за підтримки Миколенка і Караваєва домінувати на флангах.

Іншим важливим моментом став провал збірної Сербії в опорній зоні. Півзахисники гостей просто не встигали за Зінченком та Малиновським. Україна легко переходила середину поля й наближалася до воріт суперника.

Два швидких голи в середині першого тайму фактично вибили збірну Сербії із колії. Команда відверто втратила віру у власні сили. На самому початку другого тайму Коноплянка забив третій м'яч і визначив підсумок поєдинку.

Турнірна ситуація у групі фактично забезпечує нам путівку до фінальної частини Євро-2020. Ми маємо перевагу над Сербією в особистих зустрічах, бо львівські 0:5 вони у Белграді 17 листопада не відіграють. Фаворит групи — Португалія — вже не має турнірних завдань: вона виграла Лігу націй і цим гарантувала участь у Євро-2020. Відповідно — не матимуть мотивації на матч у Києві.

Учора збірна України у Львові приймала Люксембург, а Сербія вдома грала з Литвою.

Футбол. Євро-2020. Відбірковий турнір. Національні команди

Третій тур

Україна — Сербія — 5:0 (2:0)

7 червня. Львів. Стадіон "Львів Арена". 34 тис. глядачів, розрахований на 34 915. Температура 15°C.

Суддя: Антоніо Матео Лаос, Іспанія

Україна: П'ятов-к — Караваєв, Кривцов, Матвієнко, Миколенко — Степаненко (Шепелєв, 72), Малиновський, Зінченко — Коноплянка (Коваленко, 76), Циганков, Яремчук (Кравець, 67). Тренер: Андрій Шевченко

Сербія: Дмитрович — Коларов-к, Спаїч, Мілінкович — Костич, Льяїч (Фейса, 60), Тадич, Максимович, Гачинович — Йович (Лазович, 72), Прийович (Митрович, 53). Тренер: Младен Крстаїч

Голи: Циганков, 26, 27, Коноплянка, 46, 75, Яремчук, 59

Попередження: Мілінкович, 22, Спаїч, 33

Зараз ви читаєте новину «Шевченко провів найкращий матч на посаді головного тренера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути