Ексклюзиви
понеділок, 30 березня 2009 17:02

Шевченко має вийти в другому таймі

1 квітня футбольна збірна України проведе кваліфікаційний матч Кубка світу проти національної команди Англії. Поєдинок розпочнеться о 22.00 за київським часом і відбудеться на 90-тисячному стадіон "Вемблі" в Лондоні. Головний арбітр зустрічі —  Клаус Бо Ларсен, 43 роки, з Данії. Пряму трансляцію вестиме ТРК "Україна".

"ГПУ" разом із заслуженим тренером України Анатолієм Заяєвим, 77 років, розглянула можливі варіанти стартового складу нашої команди.

— Із голкіпером усе зрозуміло — Андрій Пятов, — каже Заяєв. — Навіть у жовтні, коли тривала "суха" серія Богуша, а Пятов помилився у домашньому матчі з "Барселоною", все одно голкіпер "Шахтаря" вийшов на матч проти Хорватії й відіграв бездоганно. А нині, коли Пятов прекрасно відстояв із ЦСКА та "Ворсклою", а Богуш пропустив три голи від "Металіста", сумнівів по цій позиції бути не може.

Захисників, на думку експерта, буде чотири.

— Можна було б випустити три центральних — Михалика, Чигринського та Русола, проте для чого? Вони незіграні і швидше перешкоджатимуть, а не допомагатимуть один одному. Русол не в формі, тому я поставив би на пару Михалик—Чигринський. Щоправда, вони обоє більше читають гру, ніж здатні нав"язати супернику силову боротьбу. Зліва — Шевчук. Він непогано грає останнім часом у "Шахтарі", витіснив зі складу румуна Раца. Та й альтернативи немає. Як і Ярмашу — справа. Але Ярмашу обов"язково треба правий півзахисник, щоб закрити зону, звідки англійці могли б розпочинати атаку.

Алієва я поставив би зліва

— У середній лінії має бути три опорники, — переконаний Заяєв. — Саме центральна зона — плацдарм для розгортання атак Англії, і треба зробити все, щоб загасити потуги господарів для організації випадів. Тому Тимощуку повинен допомагати не тільки Левченко, як у грі з Хорватією, а і Валяєв — він більш придатний у відборі, ніж Слюсар. По краях я поставив би Алієва зліва, бо звідти йому легше зміщуватися у центр і "приміряти" удар із правої. Справа — Воронін. Його форма дозволяє нині виконувати великий обсяг роботи.

Єдиним форвардом має бути Мілевський. Артем може зачепитися за м"яч, протягнути його, прекрасно розуміє Алієва. Шевченка треба обов"язково випускати на поле — на його боці досвід та мотивація, але з другого тайму. Не виключаю, що нам треба буде відігруватися, і форвард "Мілана" має стати козирем (Артем Кравець не зіграє через травму. — "ГПУ"). Інші варіанти посилення гри в атаці — півзахисники "Дніпра" Калиниченко, Назаренко та Ротань.

Зараз ви читаєте новину «Шевченко має вийти в другому таймі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути