четвер, 25 вересня 2008 17:16

Шевченко гратиме проти команди Моурінью

Автор: фото: REUTERS/Lucy Nicholson.
  Андрій Шевченко (ліворуч) та Жозе Моурінью спільно працювали рік у ”Челсі”
Андрій Шевченко (ліворуч) та Жозе Моурінью спільно працювали рік у ”Челсі”

"Я не хочу говорити про свої плани забити "Інтеру". Давайте дочекаємося матчу", — каже капітан збірної УкраїниАндрій Шевченко, 31 рік.

Італійські журналісти запитують футболіста про найближче "дербі". 28 вересня на міланському стадіоні "Сан Сіро" відбудеться поєдинок земляків — "Мілан" проти "Інтера". На початку міжсезоння "Інтер" очолив португалець Жозе Моурінью, а наприкінці трансферного періоду до "Мілана" повернувся  Андрій Шевченко. Із 2006-го по 2007-й вони працювали разом в англійському "Челсі". До нього Шева перейшов два роки тому з "Мілана" за бажанням власника "Челсі" Романа Абрамовича і проти волі тодішнього тренера — Моурінью.

Моурінью спочатку регулярно випускав Андрія у стартовому складі. Та коли стало зрозуміло, що українець не вписався у стиль гри "Челсі" і перестав забивати, португальський фахівець вивів Шеву зі стартового складу команди. Публічно Моурінью визнавав, що Шева не належить до "недоторканних" — гравців, навколо яких він будує команду. Але провал "Челсі" наприкінці сезону 2006/07 та на початку минулого змусили Абрамовича звільнити Моурінью.

— Робота в Італії стане позитивним досвідом для Моурінью, — каже Шевченко. — Думаю, він зможе досягти тут успіху.

Шевченко забив "Інтеру" 14 м"ячів

Моурінью побажав Шевченкові успіхів у Кубку УЄФА, де гратиме цього сезону "Мілан". Було це місяць тому: останнім часом португалець не спілкується з італійською пресою. Пояснює це набридливістю місцевих журналістів.

"Інтер" підходить до "дербі" лідером чемпіонату Італії. "Мілан" іде на шостому місці: команда Шевченка почала чемпіонат із двох поразок, а потім у турнірі двічі перемогла. Востаннє — у виїзному поєдинку проти "Реджини", який відбувся в середу. Шевченко вийшов на заміну на останні півгодини й "відзначився" жовтою карткою. Але все одно поєдинок був для українця знаковим — він зіграв 300-й матч за "Мілан". Сьогодні віце-президент клубу Адріано Галліані нагородить Шеву за це досягнення.

Андрій має шанси втретє в сезоні вийти у стартовому складі "Мілана". По-перше, внаслідок травм інших форвардів "Мілана" Філіппо Індзаґі та Марко Борріелло. По-друге, Шевченко традиційно успішно грає проти "Інтера". За попередні сім років виступів за "Мілан" він забив нинішній команді Моурінью 14 м"ячів. По-третє, наступного дня після "дербі" день народження святкуватимуть і Шева, і власник "Мілана" Сільвіо Берлусконі. Останній впливає на визначення стартового складу команди й неодмінно захоче бачити у ньому улюбленця та кума Шевченка.

Італійські газетярі, оцінюючи манеру гри суперників, схиляються до переваги "Інтера" у командній взаємодії. Проте відзначають, що більшу кількість зірок має "Мілан".

Матч відбудеться в неділю, 28 вересня. Розпочнеться о 21.30 за київським часом. Пряма трансляція на українському "Спорт-1" та російському "РТР-Спорт".

Зараз ви читаєте новину «Шевченко гратиме проти команди Моурінью». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути