четвер, 23 квітня 2009 17:34

Сеуканд подав у відставку

  Олександр Сеуканд був призначений на посаду головного тренера збірної України торік у серпні. До того він працював з командою з 2003-го по 2007 рік
Олександр Сеуканд був призначений на посаду головного тренера збірної України торік у серпні. До того він працював з командою з 2003-го по 2007 рік

Хокейна збірна України другий сезон поспіль не змогла вийти до елітної ліги світового хокею. На чемпіонаті світу в групі "В" у польському Торуні підопічні Олександра Сеуканда обіграли команди Великої Британії (4:2), Нідерландів (5:1), Польщі (2:1), Румунії (7:0). Але поступилися у вирішальному поєдинку Італії (0:2), яка здобула путівку до класу найсильніших. На останніх трьох матчах у Польщі був присутнім консультант збірної України Анатолій Богданов, 61 рік.

— У Польщу я їздив сам по собі, головний тренер збірної України Олександр Сеуканд сказав, що команда не хоче мого перебування у своєму таборі, — каже "ГПУ" Богданов. — Це неправда, капітан збірної України Сергій Кліментьєв підтвердив, що хлопці були б раді бачити мене в колективі. Кліментьєв навіть запропонував сісти утрьох — я, Сеуканд і він — за стіл переговорів. Але нічого з того не вийшло. Вважаю, що чесно відпрацював свій контракт консультанта збірної, який закінчився 20 квітня. Подейкували, що я намагаюся забрати у Сеуканда його місце, але це не так. Я взагалі думаю, що мене запросили бути консультантом, щоб розділити відповідальність за результат. А його немає — у лютому програли кваліфікацію Олімпіади, у квітні — путівку до групи "А" чемпіонату світу.

Запитую про головні прорахунки Сеуканда.

— Передусім мене здивувало, що головний тренер збірної не збирав належним чином інформації про суперників. Поляки, італійці, британці проводили контрольні матчі напередодні турніру в Торуні, чому не поспостерігати за ними? Польща взагалі у білоруському Пінську грала, це недалеко. Готовий був поїхати, але тренерський штаб на це не уповноважив.

Експерт відзначає чотири основні причини поразки у матчі проти Італії.

Кліментьєв запропонував сісти утрьох

— По-перше, невміння грати у більшості. Ми двічі діяли п"ять на три, але гра була апатичною, бракувало жорсткості, не було людини на "п"ятаку", яка перекривала б огляд воротареві. По-друге, над хокеїстами України, як на мене, тяжіла велика відповідальність за результат. У лютневій олімпійській кваліфікації вони досить упевнено обіграли Італію, незважаючи на скромний рахунок (3:2), а тут виглядали закомплексовано, спростили гру, мало загострювали ситуацію. По-третє, далася узнаки відсутність травмованих форвардів Касянчука та Матерухіна, які можуть сильно зіграти індивідуально, та захисника Толкунова. Четверте: італійці напередодні гри з нами провели складний поєдинок проти Польщі й були стомленими. Проте наша функціональна підготовка не дозволила перебігати їх.

Учора відбулося засідання виконавчого комітету Федерації хокею України. Після польського турніру Олександр Сеуканд написав заяву про відставку.

— Поїду тренувати збірну Нікарагуа, — жартома каже Сеуканд.

Імовірно, заяву Сеуканда задовольнять і призначать головним тренером Анатолія Богданова.

Зараз ви читаєте новину «Сеуканд подав у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути