середа, 02 березня 2011 00:22

Седнєв здатний виграти індивідуальні перегони

 

3 березня в російському Ханти-Мансійську стартує чемпіонат світу з біатлону. Україна їде туди найкращою командою за останніх дев'ять років і з непоганими медальними сподіваннями. Завадити можуть застуди, які мали більшість спортсменів на заключному етапі підготовки, й непередбачувана сибірська погода.

Валентина і Віта Семеренко. 25-річні близнючки — головні надії України. У поточному заліку Кубка світу між сестрами суттєвий розрив за очками: Валя 10-та, Віта — 19-та. Однак вони мають приблизно однаковий потенціал. Обидві стрімкі та швидкострільні. І обидві зазнають однакових психологічних проблем зі стрільбою в моменти, коли є нагода здобути медаль.

Сергій Седнєв. Для 27-річного вихованця Олександра Москаленка це найкращий сезон у кар'єрі. На етапі Кубка світу в австрійському Гохфільцені він здивував усіх, вигравши "срібло" в спринті. Доти вважали, що Седнєв здатний потрапляти до призерів лише в перегонах із чотирма вогневими рубежами. І справді, коли Сергій добре підготується, він може промахуватися тільки через природні катаклізми. Спортсмен визнає, що передстартове хвилювання у нього зникло з появою у збірній психолога. Біжить лідер українців краще, ніж у попередніх сезонах. Але за умови рівної стрільби йому все ж важко сперечатися з норвежцями. Седнєв спроможний виграти індивідуальні перегони. За умови невеликого програшу в спринті може поборотися за медалі в перегонах переслідування.

Андрій Дериземля. 33-річний спортсмен здолав психологічні проблеми і відчутно покращив результати у перших перегонах нового року. Щоправда, це стосується стрілецьких показників, а не швидкісних. На завершальному етапі підготовки Дериземля двічі перехворів: спочатку пропустив тиждень підготовки, бо мав тяжку форму застуди, а потім не тренувався ще кілька днів через операцію на зубах. У найкращому разі Андрій може сподіватися на місце в десятці у спринті.

Оксана Хвостенко. 33-річна біатлоністка поточного сезону не вражала ні швидкістю, ні якістю стрільби. Стрілецькі показники Оксани найгірші за останні три роки: 88,2% влучань проти 88,9 торік і 91,8 позаторік. За умови досягнення оптимальної форми здатна бути в десятці в індивідуальних перегонах і серед 15 у перегонах переслідування.

Олена Підгрушна. 24-річна тернополянка багато пропустила через застуду. Грип не дозволив Олені стартувати на Всесвітній універсіаді і вирушити на збір до італійської Антерсельви. Майже два тижні Підгрушна лікувалася в Тернополі, а до збірної приєдналася лише 23 лютого в естонському Отепя. Завжди стабільна на стрільбі, з середніми показниками швидкості Олена здатна бути в п'ятірці індивідуальних перегонів, а її надійність може стати запорукою естафетної медалі.

Артем Прима. 23-річний дебютант світових першостей виграв три "золота" на Всесвітній універсіаді й переміг в індивідуальних перегонах на чемпіонаті Європи. Тренери збірної вважають, що ті здобутки мають надати Артему впевненості. Показники швидкості, влучності й швидкострільності — вищі за середні, але у спортсмена немає досвіду. Він жодного разу не потрапляв до "очкових" 40 найкращих на етапах Кубка світу. В Ханти-Мансійську здатен пробитися до тридцятки в кожній з індивідуальних дисциплін.

Фаворити. Біатлоністкам буде важко протистояти дворазовій олімпійській чемпіонці Маґдалені Нойнер із Німеччини. На американських етапах Кубка світу в Преск-Айлі та Форт-Кенті вона до звично високої швидкості додала майже ідеальну влучність навіть при зазвичай незручній стрільбі стоячи. Німкені не обов'язково стріляти швидко — надолужить згаяні секунди реактивною ходою. Лише за умови двох-трьох промахів Нойнер її може обійти землячка, Андреа Генкель.

Серед чоловіків ситуація більш непередбачувана. Для лідера кубкового заліку Тар'єя Бйо цей сезон — перший на високому рівні. Є сумніви, чи впорається норвежець із нервовим навантаженням. Принаймні досвідчені Еміл-Еґле Свендсен і Уле-Ейнар Бйорндален мають над земляком психологічну перевагу. Бйорндален, котрий цього сезону виступає посередньо, майже напевно буде претендентом на "золото" в кожних перегонах. Уле-Ейнар пожертвував американськими етапами Кубка заради Мундіалю. Окрім норвежців, золоту нагороду в кожній з індивідуальних дисциплін може здобути француз Мартен Фуркад. Надзвичайно влучний і швидкострільний, завдяки ідеальній підготовці лиж, якою славиться збірна Франції, Мартен може виграти будь-які перегони.

Зараз ви читаєте новину «Седнєв здатний виграти індивідуальні перегони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути