середа, 19 січня 2011 02:45

Седнєв випав із десятки

У німецькому Рупольдинґу відбувся п'ятий етап Кубка світу з біатлону. Українські спортсмени на ньому не вразили. Чоловіча команда, за словами головного тренера збірної Василя Карленка, перебуває на запланованому спаді фізичної форми. Жінкам такого разючого контрасту в результатах удалося уникнути, очевидно, завдяки вищому потенційному рівню можливостей. Зрештою, етап у Рупольдинґу був доволі яскравий, мав свої сенсації, героїв і антигероїв.

Конфуз

Норвежець Ларс Берґер утретє в кар'єрі завершив спринтерські перегони без промахів. Берґер є чистим лижником, тому не дивно, що за ідеальної стрільби рівних на біатлонній трасі йому не було. Ларс виграв спринт із 22-секундною перевагою над Мартеном Фуркадом, котрий фінішував другим.

Героїня

Ларсова рідна сестра, олімпійська чемпіонка з індивідуальних перегонів Тора Берґер у Рупольдинґу виграла спринт і переслідування. У спринті вона не промахувалася й виграла на фініші у німкені Андреа Генкель лише секунду. Половину перегонів переслідування цей дует пройшов синхронно. Тора й Андреа не хибили й упевнено лідирували. На третьому вогневому рубежі Генкель запустила одну кулю "в молоко", а її скандинавська суперниця була бездоганна. На завершальній стрільбі суперниці промахнулися по разу, що принесло швидкій Берґер подвійну перемогу.

Перша російська перемога

Поточний сезон донедавна одна з найсильніших у світі збірних — Росії — розпочала з антирекорду. Ще ніколи росіяни не залишалися без перемог одразу на чотирьох етапах Кубка світу. Серію перервала олімпійська чемпіонка Ольга Зайцева. Бездоганно провівши всі чотири стрільби, росіянка виграла у срібної призерки Генкель 14,5 с.

Наші

У тих-таки індивідуальних перегонах мала нагоду принести жіночій збірній України перший в сезоні індивідуальний п'єдестал Валентина Семеренко. На останній вогневий рубіж вона зайшла, лише трохи поступаючись Зайцевій і Генкель. Четвертий "нуль" означав стовідсоткове потрапляння до трійки. Однак Валентина не розбила однієї мішені й у підсумку програла третє місце шведці Гелені Екгольм, котра промахів також не мала. У спринті Семеренко була 23-ю, а в переслідуванні піднялася на 11-ту позицію. Маючи в активі 373 очки, українка посідає сьому сходинку в генеральній класифікації Кубка.

Віта Семеренко, котра в усіх трьох перегонах попереднього кубкового етапу в німецькому Обергофі була в десятці найкращих, в індивідуальних перегонах із одним промахом стала сьомою. Один промах у спринті дозволив Віті стати 20-ю в спринті й 12-ю в переслідуванні.

Також етап в Рупольдинґу запам'ятався дебютом у складі першої збірної екс-росіянки Наталії Бурдиги. Це право біатлоністка здобула, вигравши індивідуальні перегони Кубка IBU в чеському Нове Мєсто. Дебют вийшов не видатним, але й не провальним. Бурдига двічі влучала в очкову зону, ставши 34-ю в індивідуальних перегонах і піднявшись із 47-го спринтерського на 25-те місце у переслідуванні.

Чоловіки в Рупольдингу виступали погано. Сергій Седнєв не здобув жодного очка й випав із десятки найкращих загального заліку Кубка — він 13-й. Зате поступово повертає звичну форму Андрій Дериземля. У спринті він був 32-м, а в переслідуванні з одним промахом піднявся на 20-те місце. Перед улюбленим для Андрія етапом в італійській Антерсельві, який стартує 20 січня, це позитивна тенденція.

Зараз ви читаєте новину «Седнєв випав із десятки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути