четвер, 24 грудня 2020 00:00

Сауль Альварес підтвердив статус найсильнішого боксера світу

Мексиканець 30-річний Сауль Канело Альвареc 20 грудня переміг найкращого боксера суперсередньої ваги, ровесника з Великої Британії Каллума Сміта і здобув два чемпіонські титули. Бій пройшов у Сан-Антоніо, США. Альварес утвердився на позиції лідера "паунду" — найкращого боксера світу незалежно від вагової категорії.

Бій мав стати для Канело чи не найбільшим випробуванням у кар'єрі та в якому багато хто прогнозував йому проблеми. Але неочікувано став для нього легким — із розряду тих, які записують до боксерської спадщини. Альварес не дав нікому засумніватися, хто на сьогодні найкращий у світі.

Мексиканець ставав чемпіоном світу в чотирьох вагових категоріях. Перший титул здобув майже 10 років тому — в березні 2011‑го. В нього лише одна поразка в кар'єрі — проти одного з найкращих боксерів світу всіх часів, американця Флойда Мейвезера-молодшого у вересні 2013‑го. Тоді Альварес мав 23, мексиканець був ще далеко не тією досконалою "машиною", якою є зараз.

Канело багато років перемагає найкращих, робить це у різних вагових категоріях. У попередніх двох боях він пройшов володарів титулів у середній і напівважкій ваговій категорії. Цього разу невимушено здолав найсильнішого суперника із суперсередньої, непереможного й на піку форми та віку.

— Я щасливий повернутися й перемогти сильнішого за мене суперника, — каже Канело. — Довів, що я — найкращий боксер у світі. Хочу об'єднати пояси, нових викликів. Це моя мета.

Серед потенційних суперників у суперсередній вазі — непереможний британець 31-річний Біллі Джо Сондерс, володар титулу Всесвітньої боксерської організації, чемпіон світу за цією версією у двох вагових категоріях. На сьогодні він чи не єдиний, хто може дати реальний бій мексиканцеві у середній і суперсередній категоріях. Сондерс технічний, різноплановий, швидкий, майстерний, добре рухається і значно більший за Канело. Бій між ними планувався на березень, але через пандемію його скасували.

Зараз ви читаєте новину «Сауль Альварес підтвердив статус найсильнішого боксера світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути