четвер, 12 квітня 2007 17:53

Саленко ставить на "Манчестер" та "Ліверпуль"

Автор: фото: reuters
  Поліція у Манчестері (Велика Британія) втихомирює фанатів ”Роми”
Поліція у Манчестері (Велика Британія) втихомирює фанатів ”Роми”

Чотири роки тому у півфіналах Ліги чемпіонів грали три італійські команди. Нині — три англійські. Найкращий бомбардир Кубка світу-1994 Олег Саленко, 37 років, вважає цю ситуацію закономірною.

— Англійська першість на цей момент найсильніша, — каже він. — У тамтешніх клубів з"явилося багато грошей, тому що провідні клуби придбали іноземні інвестори.

Найбільш сенсаційним результатом повторних чвертьфіналів став манчестерський. Місцевий "Юнайтед" поглумився над "Ромою" — 7:1. Подібний рахунок у плей-офф Ліги чемпіонів був зафіксований два роки тому. Тоді французький "Ліон" у 1/8 фіналу вдома розтрощив німецький "Вердер" — 7:2.

— Ясно, що такого у Манчестері ніхто не очікував, — міркує Саленко. — А взагалі "Рома" — нестабільна команда, команда куражу. Якщо у неї все пішло, готова обіграти будь-кого. Якщо ні — тримати удар вона не вміє. Уже не кажучи, що тренерського досвіду в Алекса Фергюсона значно більше, ніж у Лучано Спалетті, наставника "Роми". Спалетті програв Фергюсону дуель психологій.

"Рома" — команда куражу

Суперником "Манчестера" у півфіналі Ліги чемпіонів буде італійський "Мілан". У сезоні 2004/05 ці команди зустрічалися в 1/8 фіналу. Тоді обидва рази переміг "Мілан".

— "Манчестер" візьме реванш, — переконаний Саленко. — По-перше, за збалансованістю складу зараз він переважає італійців. По-друге, "Мілан" пройшов "Баварію" завдяки очевидній ігровій кризі у мюнхенців. "Манчестер" же зараз у повному порядку. По-третє, Фергюсон знає, як проходити італійців. Його команда виграла Лігу чемпіонів-1999, почергово обігравши "Інтер" та "Ювентус".

Єдине, що грає проти англійців, — завантаженість на трьох турнірних фронтах: Лізі чемпіонів, чемпіонаті та Кубку Англії. Але ж і "Мілан" іще не забезпечив собі місця у Лізі чемпіонів на наступний сезон.

Іншу півфінальну пару склали "Ліверпуль" та "Челсі". Два роки тому ці команди зустрічалися на цій же стадії змагань.

— Прогнозувати підсумок цього півфіналу важко, — визнає Саленко. — "Челсі" намагатиметься поквитатися. Але, як і "Манчтестер", команда має багато роботи вдома. Поставлю на "Ліверпуль". Він зараз у хорошій формі.

"Челсі" у чвертьфіналі обіграв "Валенсію" завдяки голу та результативній передачі Андрія Шевченка.

— Тільки це його і врятувало, — вважає Саленко. — Шева зараз уже не той. Гол його з розряду тих, що забиває Індзагі, — опинився у потрібному місці і штовхнув м"яч у сітку. Самотужки вирішити епізод він уже не може.




Ліга чемпіонів. 1/4 фіналу. Повторні матчі

10 квітня (вівторок)

"Валенсія" (Іспанія) — "Челсі" (Лондон, Англія) — 1:2 (перший матч — 1:1)

"Манчестер Юнайтед" (Англія) — "Рома" (Рим, Італія) — 7:1 (1:2)

11 квітня (середа)

"Баварія" (Мюнхен, Німеччина) — "Мілан" (Італія) — 0:2 (2:2)

"Ліверпуль" (Англія) — ПСВ (Ейндховен, Нідерланди) — 1:0 (3:0)




1/2 фіналу

24 квітня (вівторок)

"Манчестер Юнайтед" — "Мілан"

Повторний матч — у середу, 2 травня

25 квітня (середа)

"Челсі" — "Ліверпуль"

Повторний матч — вівторок, 1 травня

Зараз ви читаєте новину «Саленко ставить на "Манчестер" та "Ліверпуль"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути