Ексклюзиви
вівторок, 12 травня 2009 18:17

"Шахтар" зіграє у фіналі Кубка УЄФА

Результат півфіналу Кубка УЄФА між "Шахтарем" і "Динамо" став наслідком кращої готовності до гри команди з Донецька. Перший матч у Києві, хоч і закінчився формально внічию, приніс перевагу гостям. І річ не лише у рахунку 1:1, який дозволяв "Шахтарю" зіграти вдома 0:0. Друга половина київського поєдинку минула за переваги команди тренера Луческу, який посилив гру, випустивши на поле у другому таймі Вілліана та Гладкого. Те саме сталося і в матчі-відповіді.

В іграх між "Шахтарем" і "Динамо" донецька команда робила заміни, аби посилити атаку. Київська цього робити або не хотіла, або не могла. Не випадково останній м"яч у ворота киян і у першій, і у другій зустрічі забили з передачі Вілліана, який вийшов на поле після перших виснажливих 45 хв. і, отже, не відчував утоми.

Очевидно, що, досягши успіху, динамівці в обох іграх більше думали про те, як зберегти досягнуте, ніж про поліпшення результату. Особливо помітно це було в Донецьку, коли на перших хвилинах другого тайму команда Сьоміна повністю переграла господарів поля, забила м"яч і почала знижувати темпи гри, заспокоївши таким чином розгублених суперників. Саме перші 15 хв. другого тайму в Донецьку могли стати для "Динамо" переможними. Але не стали.

Краще продуманий план на гру привів донеччан до перемоги

Швидше за все, тактику гри на контратаках після забитого м"яча заздалегідь спланували тренери динамівців. Але футболістів, здатних результативно контратакувати, в команді вочевидь бракувало. Форвард Бангура, який мав би завершувати ці атаки, вміє грати лише на "чистих" м"ячах і не є достатньо прудким, аби втекти від захисників. Його партнер Мілевський спроможний "прочавити" захисників у силовій боротьбі, але швидкість і в нього замала. Інших варіантів у "Динамо" не виявилося.

Натомість "Шахтар", ніби навмисне, тримав на полі від початку гри малопродуктивного форварда Адріано, аби той виснажив захисників-суперників. Потім на його місце випустили Гладкого, який на "свіжих ногах" мав перевагу над утомленими оборонцями-динамівцями.

Усі ці тактичні задуми могли б не спрацювати через прикрий випадок, невдалий відскок м"яча чи помилку арбітра. Проте це могло б статися в одному матчі. Коли ж команди зіграли між собою чотири тайми, саме краще продуманий план на гру привів "Шахтар" до цілком логічної перемоги.


"Вердеру" не допоможуть Дієґо та Алмейда

Футбол. Кубок УЄФА. 1/2 фіналу. Повторні матчі

"Шахтар" (Донецьк, Україна) — "Динамо" (Київ, Україна) — 2:1 (перший матч — 1:1)

Голи: Жадсон (17), Ілсіньйо (89) — Бангура (47).

"Гамбург" (Німеччина) — "Вердер" (Бремен, Німеччина) — 2:3 (1:0)

Фінальний матч "Шахтар" — "Вердер" відбудеться 20 травня (середа) на 52-тисячному стадіоні "Шукру Саракоглу" у Стамбулі. Через дискваліфікацію у "Шахтаря" не зіграє півзахисник Гюбшман, а у Вердера — півзахисник Дієґо та форвард Алмейда.

Переможець Кубка УЄФА отримає 2,5 млн євро, фіналіст — 1,5 млн. Київським динамівцям — як півфіналістам турніру — дісталося від європейської футбольної федерації 600 тис. євро.
Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" зіграє у фіналі Кубка УЄФА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути