Ексклюзиви
понеділок, 07 липня 2008 17:48

"Шахтарю" треба центральний захисник

Автор: фото: PHL
  Нігерієць Емануель Окодува перейшов до київського ”Динамо” з бразильського ”Жерміналя”. Раніше Окодува виступав за донецький ”Металург”. Керівництво донеччан заявило, що Окодува грав у Бельгії незаконно, не маючи трансферного листа. Президент ”Динамо” Іго
Нігерієць Емануель Окодува перейшов до київського ”Динамо” з бразильського ”Жерміналя”. Раніше Окодува виступав за донецький ”Металург”. Керівництво донеччан заявило, що Окодува грав у Бельгії незаконно, не маючи трансферного листа. Президент ”Динамо” Іго

Футбольний сезон в Україні стартує 15 липня. Нині вітчизняні клуби проводять тренувальні збори й оцінюють новачків — реальних та потенційних.

Чемпіон країни — "Шахтар" — посилив воротарську лінію, взявши голкіпера ФК "Харків" Рустама Худжамова. Із "Карпат" прийшов захисник Микола Іщенко, із "Ворскли" ще один оборонець — Олександр Чижов. В атаці з"явиться болівієць Марсело Морено із бразильського "Крузейро". Повернулися до клубу голкіпер Ян Лаштувка, форварди Олексій Белік та Євген Селезньов. Поки що "Шахтар" не втратив нікого, хоча півзахисник Звонімір Вукич близький до переходу до ФК "Москва", а опорником Маріушем Левандовським цікавиться англійський "Евертон".

— "Шахтар" не просто достатньо укомплектований, а навіть має перебір на деяких позиціях, — розповідає "ГПУ" заслужений тренер України Анатолій Заяєв, 76 років. — Воротарів там точно достатньо. Я б узяв ще готового центрального захисника — Чижов та Іщенко більше на перспективу.

Київське "Динамо" підписало бразильського захисника Бетао, хорватського півоборонця Огнена Вукоевича та нігерійського форварда Емануеля Окодуву. Повернулися з оренди захисник Горан Саблич та нападаючі Маріс Верпаковскіс і Володимир Лисенко. Натомість оборонець Владислав Ващук перейшов до одеського "Чорноморця". Його колеги за амплуа — Горан Гавранчич та Мар"ян Маркович — стали вільними агентами. Півзахисник Майкл орендований бразильським "Сантосом".

— Нам не потрібно нині купляти багато футболістів, — вважає президент "Динамо" Ігор Суркіс, 49 років. — Є молоді Зозуля та Ярмоленко.

"Металіст" відпустив до польського "Грокліна" захисника Владе Лазаревського. Лівий лінійний Хішам Махдуфі поїхав грати до марокканського "Олімпіка".

"Дніпро" повернув з оренди в "Кривбасі" півзахисників Максима Пашаєва, Віталія Лисицького та Младена Бартуловича.

Протасову треба розібратися із зимовими купівлями

— Команда поки що не робить значних придбань, бо Протасову треба розібратися із зимовими купівлями, — зауважує Заяєв. — Півроку тому прийшли виконавці, але належного результату не було. Протасову треба час, щоб розкрити зимових новачків. Чергових порцій дебютантів не треба. Хіба що флангового та центрального захисника.

"Таврія" купила нападаючого "Кривбасу" Васіла Гігіадзе й відпустила до молдавського "Зімбру" півзахисника Кирила Ковальчука.

"Арсенал" орендував у "Динамо" захисника Віталія Мандзюка, півзахисника Євгена Шмакова та нападаючого Дениса Олійника. Також прийшов бразильський півзахисник Жуніор, який грав за "Васку да Гама". Втрати: захисник Дмитро Парфенов, нападаючі — Олександр Данішевський, Володимир Лисенко та Євген Селезньов.

"Чорноморець", крім Ващука, купив у донецького"Металурга" нападаючого Олександра Косиріна. До Перу відправили форварда Фернандеса, а півзахисники Олександр Зотов та Сергій Шищенко виступатимуть у донецькому "Металурзі".

"Ворскла" взяла у Кременчуці форварда Романа Лактіонова, у маріупольському "Іллічівці" — захисника Олега Красноперова. Півзахисник Сергій Кравченко може перейти до столичного "Динамо".

Запорізький "Металург" продав "Іллічівцю" півзахисника Миколу Кашевського.

"Карпати" змінили головного тренера — замість Валерія Яремченка працюватиме білоруський фахівець Олег Кононов. Львівський клуб поповнив захисник Іван Милошевич із сербської "Младості". Пішов із команди півзахисник Павло Кирильчик — до "Іллічівця". Воротар Мацей Налєпа перебрався до ФК "Харків", а захисник Сергій Лащенков гратиме в Азербайджані.

Луганська "Зоря" купила в чорногорської "Будучності" півзахисника Мірко Райчевича, а в албанської "Беса" — форварда Паріда Джихані. Із донецького "Металурга" прийшов півзахисник Гомес. Із молдовського "Ністру" — оборонець Омоко та нападаючий Коллінс Нгаха. Залишили клуб захисники Юриця Пуліз та Мірко Буньєвчевич.

Донецький "Металург" купив у Харкові захисника Андрія Березовчука, а у кіпрського "Анортосіса" — бразильського півоборонця Вільяма Боавентуру.

"Кривбас" домовився із "Дніпром" про подальшу оренду воротаря Артема Куслія, захисника В"ячеслава Сердюка, півзахисника Олександра Максимова та нападаючого Костянтина Балабанова. На трансфер виставлений албанський голкіпер Іслі Хіді.

ФК "Харків" має нового наставника — Михайло Стельмах замінив Володимира Безсонова. З ужгородського "Закарпаття" повернувся форвард Руслан Платон.

"Іллічівець" узяв в охтирського "Нафтовика" захисника Валентина Нефедова. Із "Зорі" прийшли оборонець Артем Савін, півзахисник Євген Луценко та форварди — Дмитро Воробей і Дмитро Бровкін.

ФК "Львів" нині шукає нападаючого.

— На перегляді в нас перебувають форварди "Закарпаття" Іван Козоріз та Руслан Ярош, — каже головний тренер львів"ян Степан Юрчишин. — Із черкаського "Дніпра" під"їхав форвард Петро Кондратюк. Усі вони справляють непогане враження на тренуваннях та контрольних іграх, але про підписання контрактів можна буде говорити днів через 10. Щоб гідно грати у вищій лізі, треба не помилитися в селекції. Тому й не поспішаємо.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтарю" треба центральний захисник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути