четвер, 25 листопада 2010 05:15

"Шахтар" розгромив "Партизан"

У вівторок донецький "Шахтар" переміг на виїзді сербський "Партизан" у матчі Ліги чемпіонів — 3:0. У складі чемпіона України забивали Степаненко, Жадсон та Едуардо. В іншому поєдинку групи португальська "Брага" перемогла англійський "Арсенал" — 2:0.

— Перший тайм гри проти "Партизана" був рівний, — каже "ГПУ" Віктор Грачов, 56 років, колишній форвард "Шахтаря". — Доки сербська команда мала сили, вона намагалася не програвати всередині поля. Завдяки різким передачам та прострілам футболісти "Партизана" створювали небезпеку поблизу воріт донеччан. Часто вдавалися до ударів здалека.

Було помітно, що надовго сербів не вистачить. Уже ближче до середини першого тайму гірники почали промацувати слабкі місця в обороні господарів. Досить активно гірники діяли на лівому фланзі, де грав Рац.

— Що змінилося у другому таймі?

— Серби програли центр поля остаточно. "Шахтареві" не було сенсу використовувати навісні передачі — за зростом суперник переважав. Тому донеччани звично грали у швидкий та короткий пас. Найкраща ілюстрація ефективності таких дій — другий гол Жадсона. Непогано відіграв Степаненко. Він чітко діяв на позиції опорника і страхував фланги.

Наприкінці матчу гірники дещо розслабилися. З'явилися розриви у лініях, наслідком чого стала жовта картка Чигринського. За такого рахунку нікому не потрібних попереджень слід уникати. Але назагал у другому таймі відіграли з невимушеною легкістю, видовищно, незважаючи на важкий стан поля через дощ.

 

Гірникам достатньо нічиєї

В останньому турі "Шахтар" прийматиме "Брагу". "Арсенал" удома зіграє з "Партизаном". Щоб забезпечити собі перше місце у групі, яке дає імовірно легшого суперника у 1/8 фіналу Ліги чемпіонів та право провести повторний матч удома, гірникам достатньо зіграти внічию. Якщо "Шахтар" програє не більше трьох голів, то на 99,9% вийде з другого місця, адже "Арсенал", найімовірніше переможе "Брагу" і матиме перевагу над "Шахтарем" та "Брагою" завдяки кращій різниці забитих і пропущених м'ячів. У разі перемоги "Браги" в Донецьку з різницею щонайменше у чотири м'ячі "Шахтар" продовжить боротьбу на міжнародній арені у Лізі Європи.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" розгромив "Партизан"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути