понеділок, 23 листопада 2009 18:15

"Рубін" удруге поспіль став чемпіоном Росії

Автор: фото з сайту www.rubin-kazan.ru
  Гравці ”Рубіна” святкують здобуття чемпіонського титулу
Гравці ”Рубіна” святкують здобуття чемпіонського титулу

Казанський "Рубін" вдруге поспіль став чемпіоном Росії. У передостанньому турі підопічні Курбана Бердиєва вдома зіграли внічию з чемпіоном 2007-го пітерським "Зенітом" — 0:0.

Очка вистачило супернику "Динамо", щоб стати недосяжним. Московський "Спартак" — переслідувач "Рубіна" — програв у "дербі" ЦСКА, 2:3.

У поєдинку проти "Зеніта" склад "Рубіну" був майже оптимальним. Вийшов на поле  капітан команди Сергій Семак. Повідомляли, що в нього стався гіпертонічний криз, коли збірна Росії поверталася зі словенського Марібору, де грала матч плей-офф за вихід на Кубок світу.

Проти "Зеніта" зіграв Олександр Рязанцев — за кілька днів до матчу він захворів і пропустив кілька тренувань. Тільки форвард Алехандро Домінгес не зміг допомогти "Рубіну" — така була домовленість між клубами.

Домінгес до матчу з "Динамо" не матиме практики 16 днів. Але назагал команда Бердиєва перебуває в чудовій формі. Упродовж усієї гри із "Зенітом" господарі мали помітну перевагу, вдавалися до пресингу на половині поля суперника. Тільки неточність у завершальних ударах не дозволила казанцям узяти ворота гостей. "Зеніт" першого удару завдав за 3 хв. до фінального свистка.

У середині першого тайму голкіпер гостей В"ячеслав Малафєєв жорстко зіграв проти Олександра Бухарова. Але після знеболювального уколу нападаючий повернувся на поле і на матчі з "Динамо" на нього можна розраховувати.

— Якби знали, що "Спартак" програє, економили б сили перед поєдинком Ліги чемпіонів, — жартували після матчу казанські гравці.

Бердиєв закрив команду на базі менш ніж через добу після поєдинку із "Зенітом". Учора передматчеве тренування, відкрите за регламентом УЄФА на 15 хв. для преси, "Рубін" проводив не на Центральному стадіоні, як зазвичай, а на клубному в околицях татарської столиці.

Домінгеса та Рязанцева точно не зможемо втримати

— Гравці "Рубіну" три місяці не отримують зарплату. Тільки премії, — розповідає Бердиєв. — Тому буде важко зберегти людей, яким клуби в наступному сезоні пропонують більші гроші, ніж ми. Юридично ми точно не зможемо втримати Домінгеса та Рязанцева. З іншими розмовлятимемо. Довзолив команді трохи шампанського. Усі професіонали, і всі розуміють, що до поєдинку з "Динамо" треба підійти в нормі. Київський матч нам не зовсім вдався ("Рубін" програв 1:3. — "ГПУ"). Тоді команда потрапила у функціональну та психологічну яму. Два тижні вибиралися з неї.

Бердиєв дружить із колишнім тренером київського "Динамо" Юрієм Сьоміним.

— Вечеряли на передсезонних зборах разом, — каже.

Зараз ви читаєте новину «"Рубін" удруге поспіль став чемпіоном Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути