Ексклюзиви
вівторок, 20 травня 2008 17:02

Росіяни через 15 років стали чемпіонами світу з хокею

Чемпіоном світу з хокею стала збірна Росії. У фінальному матчі планетарної першості, яка завершилася минулої неділі в канадському Квебеку, підопічні В"ячеслава Бикова переграли господарів турніру збірну Канади — 5:4.

Під час зустрічі канадці поступалися 0:1, перемагали 3:1 та 4:2. Однак росіяни зрівняли рахунок і перевели гру в додатковий час. Коли йшла його третя хвилина, гості завдяки влучному кидку Іллі Ковальчука реалізували чисельну більшість.

Форвард американської "Атланти" Ілля Ковальчук, 25 років, на турнірі закинув тільки дві шайби. Обидві — у фінальному матчі, які дозволили Росії і відігратися, і перемогти. Півфінальну зустріч він пропускав через дискваліфікацію.

— У Ковальчука складний характер, — каже "ГПУ" колишній тренер збірних СРСР та Росії Віктор Тихонов, 77 років. — Працював із ним на чемпіонаті світу-2004, сварився. Гоноровий хлопець, але він дорослішає і виправляється, працює на команду. Наші взагалі фінал відіграли дисципліновано. У Канади була досить слабка оборона. Крім того, потужно почавши матч, під його кінець господарі фізично "підсіли".

Бронзові нагороди одержала збірна Фінляндії, яка в поєдинку за третє місце перемогла Швецію — 4:0. Елітний дивізіон залишають збірні Італії та Словенії.

Росія не перемагала на чемпіонатах світу з 1993 року. Господарі ж змагань не могли їх виграти з 1986-го.

Наступна світова першість у групі "А" пройде у Швейцарії з 24 квітня по 10 травня 2009 року. Українська збірна гратиме у групі "В". Її суперники визначаться пізніше. Не виключено, що кваліфікаційний турнір відбудеться в Києві. Також Федерація хокею України планує подати заявку на проведення чемпіонату світу-2014 у групі "А".

Чемпіонат світу в Канаді проводився на сторіччя Міжнародної хокейної федерації. Вона визначила символічну збірну століття. Воротар: Владислав Третяк (Росія), захисники: В"ячеслав Фетисов (Росія), Бер"є Салмінґ (Швеція), нападаючі — Валерій Харламов (Росія), Вейн Гретцький (Канада), Сергій Макаров (Росія).

Зараз ви читаєте новину «Росіяни через 15 років стали чемпіонами світу з хокею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути