вівторок, 22 січня 2019 00:56

Ракицький може перейти до улюбленого клубу Путіна

Автор: www.wikimedia.org
  Ярослав Ракицький — вихованець ”Шахтаря”. Грає за команду з 2009 року
Ярослав Ракицький — вихованець ”Шахтаря”. Грає за команду з 2009 року

29-річний Ярослав Ракицький, захисник збірної України з футболу, може перейти з донецького "Шахтаря" до російського "Зеніта".

У Пітері отримуватиме 2,5 млн євро на рік — 79,7 млн грн. У "Шахтарі" оборонцеві платять 2 млн — 64 млн грн. Але клуби поки не можуть узгодити остаточну суму відступних за гравця. Спочатку "Зеніт" давав 8 млн євро, але згодом підвищив ціну до 10 млн — 310,8 млн грн. "Шахтар" до цієї суми ще хоче прописати бонуси — 3 млн євро.

Цим трансфером займається агент Шандор Варга. Влітку його клієнт захисник "Динамо" Тамаш Кадар теж розглядався "Зенітом" як кандидат на посилення захисної ланки. Але трансфер так і не відбувся — не домовилися за ціну.

"Зеніт" зараз є лідером чемпіонату Росії. Команда грає за схемою у три центральні захисники. Досвіду виступів за такої схеми оборони у Ракицького ніколи не було. Перебудуватися йому у 29 років буде не так просто. Найімовірніше, Ярослав займе місце лівого центрального оборонця, де зараз грає словенець 28-річний Міха Мевля.

У Ракицького є дві причини для переходу: кращі умови особистого контракту та недовіра з боку головного тренера "Шахтаря" Паулу Фонсеки. У вирішальному матчі Ліги чемпіонів проти "Ліона" захисник залишився на лаві запасних.

Потенційно заміною Ракицькому у "Шахтарі" має стати Микола Матвієнко. Цей захисник може зіграти як на фланзі оборони, так і в центрі захисту. Але досвіду та кваліфікації йому поки що бракує, немає такого гарного пасу, який дозволяє уміло починати ­атаки.

Можливо, керівництво чемпіона України спробує домовитися з "Олександрією" про перехід 24-річного Валерія Бондаренка. Кон­тракт з ним уже підписаний, але набуває чинності з літа. Щоб гравець перейшов уже зараз, треба домовлятися. Проте навряд чи нинішній Бондаренко готовий до матчів міжнародного рівня.

Ще один варіант — повернути влітку з оренди 23-річного Тараса Качарабу, який успішно грає за чеський "Слован". Але це теж можна зробити тільки напередодні сезону 2019/20.

Немає сумнівів, що Ракицького не бентежить переїзд до країни, яка веде з нами війну.

В сьогоднішній ситуації викликати Ракицького до збірної України з чемпіонату Росії буде складно. Для Андрія Шевченка це стане додатковою проблемою. Роль Ракицького у збірній — не менш велика, ніж у клубі. Під час війни з російських клубів до збірної за часів Фоменка викликали Зінченка і Бутка. Але вони грали за "Уфу" та "Амкар" відповідно. А спонсором "Зеніта" є "Газпром" — улюблений клуб російського президента Володимира Путіна.

Зараз ви читаєте новину «Ракицький може перейти до улюбленого клубу Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути