пʼятниця, 01 серпня 2008 17:46

П"ятьох російських легкоатлеток дискваліфікували перед Олімпіадою

Автор: фото: REUTERS/Eric Gaillard
  Олена Соболєва (№9) — рекордсменка світу на дистанції 1500 метрів (3,58, 05 с) та Юлія  Фоменко, чемпіонка світу-2006 у закритих приміщеннях  після переможного для Соболєвої чемпіонату світу в закритих приміщеннях у Валенсії
Олена Соболєва (№9) — рекордсменка світу на дистанції 1500 метрів (3,58, 05 с) та Юлія Фоменко, чемпіонка світу-2006 у закритих приміщеннях після переможного для Соболєвої чемпіонату світу в закритих приміщеннях у Валенсії

П"ять провідних російських легкоатлеток не зможуть виступити на Олімпійських іграх-2008 у Пекіні. Таке рішення винесла Міжнародна легкоатлетична федерація (ІААФ). Причина: невідповідність ДНК спортсменок в аналізах допінг-проб на сечу, узятих торік та нині.

У чорному списку опинилися: 26-річна Олена Соболєва, чемпіонка світу-2008 у закритих приміщеннях, рекордсменка світу на дистанції 1500 м; Юлія Фоменко, 28 років, — чемпіонка світу-2006 у закритих приміщеннях на дистанції 1500 м; 23-річна Дарія Пищальникова, чемпіонка Європи-2006 з метання диска; Гульфія Ханафєєва, 26 років, рекордсменка світу з кидання молота; Тетяна Томашова, дворазова чемпіонка світу, срібна призерка Олімпійських ігор-2004 на дистанції 1500 м.

Перші допінг-проби спортсменок були взяті у квітні-травні минулого року, другі — торік у серпні-вересні, треті — минулого тижня. Дослідження показали: справжньому ДНК не відповідають перші проби.

Якщо дискваліфікація спортсменок буде чинною до початку Олімпіади, це означатиме, що Росія недорахується кількох медалей на Іграх.

— Я категорично не згодна з рішенням ІААФ і не вважаю себе винною, — каже Соболєва. — Ніхто ніякі допінг-проби не підмінював. Але змушена підкоритися рішенню спортивних керівників. Вибачаюся перед уболівальниками: сподіваюся, вони зрозуміють, що ця ситуація виникла не з моєї вини.

Зараз ви читаєте новину «П"ятьох російських легкоатлеток дискваліфікували перед Олімпіадою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути