понеділок, 05 травня 2008 17:27

Путін з Медведєвим "Зеніт" не підтримали

За два дні до матчу "Зеніт" — "Баварія" з"явилася інформація про те, що стадіон "Петровський" відвідають два президенти Росії — нинішній, Володимир Путін, та майбутній — Дмитро Медведєв. Німецькі колеги, які сиділи поруч зі мною в ложі пресі, постійно запитували, де ж Путін із Медведєвим. Але перші особи Росії на матч так і не прибули, відрядивши підтримувати "Зеніт" прем"єр-міністра країни Михайла Зубкова.

Чемпіон Росії переміг іменитого суперника 4:0 навіть без дискваліфікованих гравців — Ширла, Ріксена та Аршавіна. Натомість у складі "Баварії" з"явився італієць Лука Тоні, але один із найкращих бомбардирів сучасного футболу минулого четверга забити не зумів.

У Санкт-Петербурзі закінчилася міжнародна кар"єра голкіпера "Баварії" Олівера Кана. На переможця Ліги чемпіонів-2001 після поєдинку було боляче дивитися.

Капітан "Зеніту" Анатолій Тимощук, 29 років, за версією європейських спортивних журналістів, потрапив до символічної збірної континенту за квітень. Після матчу він спілкується з кореспондентом "ГПУ". Запитую, що для українця важливіше — зіграти у чвертьфіналі Кубка світу-2006 чи у вирішальному матчі Кубка УЄФА-2008.

— Однаково важливі матчі, — відповідає Тимощук.

Якщо "Зеніт" виграє Кубок УЄФА, а "Челсі" — Лігу чемпіонів, то Тимощук може зустрітися з партнером по збірній Андрієм Шевченком у поєдинку за європейський Суперкубок.

— Про це я поки що не думаю, — каже Анатолій. — Не треба поспішати. Якщо буде реальна нагода, цей момент ми з Шевою встигнемо обговорити.

У фіналі Кубка УЄФА "Зеніт" гратиме з шотландським" Рейнджерс". Нинішній наставник пітерців Дік Адвокаат тренував клуб із ґлазґо у 1998–2002 роках.

До цього в Кубку УЄФА двічі перемагали команди з українцями у складі. 1990 року в італійському "Ювентусі" грав Олександр Заваров, а через 15 років Богдан Шершун виступав за московський ЦСКА.

Проте Тимощук має унікальну можливість стати першим українцем, якому безпосередньо вручать Кубок УЄФА як капітанові команди.



Кубок УЄФА. 1/2 фіналу. Повторні матчі


"Зеніт" (Санкт-Петербург, Росія) — "Баварія" (Мюнхен, Німеччина) — 4:0 (перший матч — 1:1)

"Фіорентина" (Флоренція, Італія) — "Рейнджерс" (ґлазґо, Шотландія) — 0:0 (0:0), пен. — 2:4


Фінал (14 травня — середа, Манчестер, стадіон "Сіті оф Манчестер") "Зеніт" — "Рейнджерс"



Футбол. Ліга чемпіонів. 1/2 фіналу. Повторні матчі


"Манчестер Юнайтед" (Англія) — "Барселона" (Іспанія) — 1:0 (перший матч — 0:0)
"Челсі" (Лондон, Англія) — "Ліверпуль" (Англія) — 3:2 (1:1)

Фінал (21 травня — середа, Москва, олімпійський стадіон "Лужники") "Манчестер Юнайтед" — "Челсі"

Зараз ви читаєте новину «Путін з Медведєвим "Зеніт" не підтримали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути