понеділок, 19 жовтня 2009 19:05

Проти "Динамо" "Інтер" зіграє без Міліто, Мотти та Балотеллі

 

Cьогодні, 20 жовтня, київське "Динамо" зіграє матч третього туру групового турніру Ліги чемпіонів. У Мілані, на 85-тисячному стадіоні "Джузеппе Меацца" чемпіон України зустрінеться з найсильнішою командою Італії — "Інтером". Судитиме поєдинок англійська бригада арбітрів на чолі з Мартіном Аткінсоном. Пряму трансляцію в ефірному мовленні вестиме телеканал УТ-1, у кабельному — "Спорт-1", у супутникову — "НТВ+спорт/онлайн".

Представляємо сьогоднішнього суперника "Динамо".

1. Лідер

Цю роль у складі чорно-синіх виконує правий захисник 28-річний бразилець Майкон. Він уміє не тільки закрити весь фланг, а й опинитися під час розвитку атаки у будь-якому місці — навіть ліворуч. Володіє гарним останнім пасом: як правило, це зручна для партнерів і патова для суперника діагональ у штрафний майданчик. Чудово готовий фізично, не стомлюється і пропускає матчі тільки через травми та дискваліфікації.

Однак обіграти його сам на сам реально. Також може піддатися емоціям і порушити правила у простій ситуації — у виїзному поєдинку з "Кальярі" немотивований фол Майкона обернувся пенальті у ворота його команди.

2. Селекція

Улітку  "Інтер" придбав чотирьох футболістів — захисника Лусіо, півзахисників Мотту та Снейдера, форвардів Міліто й Ето"О, якого обміняли у "Барселоні" на Ібрагімовича. Прийшов також Марко Арнаутович із "Твенте", але на Лігу чемпіонів він незаявлений. Крім Арнаутовича, усі новачки чемпіона Італії стали гравцями стартового складу. Особливо вирізняється 25-річний голландець Веслі Снейдер — він зв"язав півзахист із атакою, діючи зазвичай з глибини поля. Саме Веслі приніс перемогу над "Удінезе", а в суботу проти "Дженоа" віддав чотири голеві передачі. Уміє різко змінити акцент атаки, володіє чудово поставленим ударом. Щоб не дати колишньому гравцеві "Реала" виявити себе, варто грати з ним якомога щільніше.

Нашим важливо не віддавати територію і не "розклеїтися" — навіть якщо пропустять першими

3. Тренер

Португалець Жозе Моуріньйо є найоплачуванішим фахівцем у світі — заробляє 11 млн євро на рік. Раніше тренував "Порту" і "Челсі". З першим вигравав Лігу чемпіонів, з другим — двічі ставав чемпіоном Англії. Його "Інтер" — організована та потужна команда. Уміє пресингувати, діє компактно, не залишає суперникові вільних зон. Усі футболісти чудово фізично і тактично підготовлені. Але багато й швидко бігають не тільки вони, а й м"яч.

4. Тактика

Моуріньйо любить грати 1-4-3-3, але торішні селекційні промахи з Мансіні та Куарежмою змусили його перейти на 1-4-4-2. Ето"О має відновитися після травми і замінити Балотеллі. Снейдер і Станкович підтримуватимуть камерунця, причому серб діятиме ближче до Ето"О, а опорну зону сформують Камбіассо, Мунтарі та Дзанетті. Останній — капітан команди, має 36 років і виступає за чорно-синіх із літа 1995-го. Може закрити кілька позицій, але з віком впевненіше почувається у середині поля, а не на фланзі захисту — швидкість уже не та, зате чіпкість збереглася.

5. Утрати та резерв

Крім Балотеллі та Міліто, не зможе вийти на поле "хвилеріз" Тіаго Мотта. По ходу матчу центр захисту може посилити Кордоба, фланг — Сантон, центр поля — Вієра, а лінію нападу — Суазо.

6. Захист

Придбаний у "Баварії" бразилець Лусіо сформував центр захисту з аргентинцем Самуелем. Обоє атлетичні, намагаються грати на випередження. Лусіо долучається до нападу і під час позиційної атаки, Самуель любить це робити за розіграшу стандартів. Відчувають проблеми під час протидії швидким форвардам, але Шевченка і Мілевського такими не назвеш. Ситуація для киян ускладнюється тим, що голкіпер господарів — бразилець Жуліо Сезар, який з італійцем Буффоном та іспанцем Касільясом належить до трійки найкращих воротарів світу. У нього прекрасна реакція, уміло читає напрямок атаки суперника і рідко помиляється на виході.

У динамівців одна втрата — травмований воротар Олександр Шовковський. Нашим важливо не віддавати територію і не "розклеїтися" — навіть якщо пропустять першими. "Інтер" уміє швидко добити суперника, що показав у матчах проти "Мілана", "Кальярі" та "Дженоа". А от "Рубін", пропустивши, продовжив грати швидко та цілеспрямовано і здобув нічию. А міг і перемогти.

Зараз ви читаєте новину «Проти "Динамо" "Інтер" зіграє без Міліто, Мотти та Балотеллі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути