Ексклюзиви
четвер, 26 березня 2020 05:20

"Перенесення футбольного Євро піде збірній України на користь"

Фінальна частина Євро-2020 з футболу перенесена на літо наступного року. Змагання в українській прем'єр-лізі (УПЛ) призупинені і мають відновитися не пізніше 15 травня. Це сталося через пандемію коронавірусу. Якщо вона триватиме, сезон в УПЛ можуть не дограти.

— Перенесення Євро-2020 — адекватна міра для ситуації, що склалася у світі, — каже 49-річний Артем Франков, головний редактор журналу "Футбол". Зрозуміло, що за рік може багато чого змінитися. Але це природний спортивний процес. Комусь пощастить більше, а комусь менше. Коли йдеться про здоров'я та життя людей, все інше відходить на другий план.

Догравання нинішнього сезону без глядачів — це реально?

— Негативно ставлюся до цього. Не бачу сенсу проводити матчі, коли трибуни порожні. Це нагадує спаринг, коли команди награють якісь схеми.

Клуби розглядали пропозицію проведення чемпіонатів без глядачів через телевізійні контракти, які приносять прибуток. Але у випадку з Євро-2021 про це не варто говорити взагалі.

Як перенесення Євро вплине на збірну України?

— У команді є низка вікових гравців, яким за 30 — П'ятов, Степаненко, Марлос, Ярмоленко, Коноплянка, Мораес. Можливо, когось це справді зачепить, але загалом рік — не так і багато у футбольному світі. Головне, щоб вікові гравці підготувалися.

Проведення Євро за рік піде Україні на користь. У нас окремі гравці позбавлені стабільної ігрової практики — Зінченко, Малиновський, Ярмоленко, Коноплянка, Яремчук. Перші двоє не мають стабільного місця в складі "Манчестер Сіті" й "Аталанти". Ярмоленка замучили травми. Коноплянка почав грати тільки у другій частині сезону. А Яремчук лікується після травми ахіла. Виходить, що майже вся атакувальна лінія має проблеми.

Є свої плюси та мінуси. Думаю, плюсів більше. Але головне питання — контракт Андрія Шевченка. Він діє до серпня 2020 року. Потрібно з цим щось вирішувати (йдуть перемовини про продовження контракту до закінчення фінальної частини Євро-2022. — ГПУ).

Наскільки пауза в національних чемпіонатах може змінити розташування команд у турнірній таблиці?

— Це унікальна ситуація. Навіть світові війни не припиняли футбол. Німеччина продовжувала грати до 1945 року. Італія до 1944-го. Ніхто не знає, як сьогоднішня ситуація відобразиться на спортсменах. Із таким футбол зіткнувся вперше. Наслідки можуть бути різними та непередбачуваними.

Як ви ставитеся до того, що команди залишаться на тих самих позиціях, які вони займають зараз — на момент призупинки турнірів?

— В окремих чемпіонатах ніхто не заперечуватиме чемпіонство "Ліверпуля" в Англії, "Парі Сен-Жермен" у Франції чи "Шахтаря" в Україні. Але є низка турнірів, де нічого ще не ясно — Італія, Іспанія, Німеччина. Там уся боротьба ще попереду.

В Україні головне питання — друге та третє місце. "Динамо" та "Зоря" мають однакову кількість очок. У другій частині сезону вони між собою не грали. Цей чинник має нівелювати особисті зустрічі (за ними перевага в "Зорі". — ГПУ) на першому етапі.

Зараз ви читаєте новину «"Перенесення футбольного Євро піде збірній України на користь"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути