пʼятниця, 05 листопада 2010 07:34

Перемогу "Шахтареві" приніс колишній гравець "Арсеналу"

У середу донецький "Шахтар" виграв у англійського "Арсенала" домашній матч групового турніру Ліги чемпіонів — 2:1. Чемпіон України взяв реванш за поразку двотижневої давнини: у Лондоні господарі виграли — 5:1.

Кадрові втрати

У "Шахтаря", якщо не враховувати давно травмованого Фернандіньйо, був відсутній півзахисник Генріх Мхітарян. Він захворів, і за словами головного тренера команди Мірчі Луческу, цього року більше не зіграє. Зате додав практики захисник Дмитро Чигринський, який замінив на цій позиції Олександра Кучера.

"Арсенал" навіть не привіз до Донецька чотирьох гравців — Сеска Фабреґаса, Андрія Аршавіна, Александра Сонґа та Денілсона.

Тактика

Луческу зіграв звичні 1-4-2-3-1. Румунський фахівець випустив двох номінальних форвардів — Едуардо та Луїса Адріано — але перший із них діяв справа. Хід головного тренера "Шахтаря" виправдав себе на всі 100 відсотків. Едуардо — колишній гравець "Арсенала —  не тільки забив вирішальний гол у зустрічі, а й прекрасно працював у відборі. Його зв'язка з капітаном команди Даріо Срною була такою потужною, що в лівого захисника "Арсенала" Ґаеля Кліші голова йшла обертом. Француз став найслабшою ланкою в обороні лондонського клубу.

Чудовий матч провів Олексій Гай. Він не тільки вміло вривався у вільні зони для продовження атаки, а і роздавав дуже тонкі передачі, виводячи партнерів на ударну позицію.

Наставник "Арсенала" Арсен Венгер дозволив дебютувати в Лізі чемпіонів 19-річному  Крейгу Істмонду. Разом із Джеком Вілшіром він діяв у опорній зоні, а Росицький, Насрі, Волкотт та Бендтнер склали групу атаки.

Злагодженості діям гостей не вистачало. Гострі моменти біля воріт "Шахтаря" виникали здебільшого після індивідуальних дій. А коли забивав Волкотт, господарі просто не встигли перебудуватися і підстрахувати Олексія Гая, якому не до снаги змагатися у швидкості з прудконогим гравцем "канонірів".

Але головне, що цей склад "Арсенала", на відміну від лондонського матчу, не зміг задіяти тотальний пресинг і постійно тиснути на захисників "Шахтаря". Ті виводили м'яч ближче до атаки, а Вілліан зліва постійно йшов на загострення.

Закономірність перемоги "Шахтаря" підтвердила і кінцівка матчу. Луческу провів її з одним чистим опорником — Томашем Ґюбшманом. Але цього виявилося достатньо: свіжі Коста й Тейшейра скористалися втомою гравців суперника й остаточно вимотали їх своїми швидкими переміщеннями.

Герой

"Арсенал" не мав достатньо моментів для взяття воріт, а з тими, що виникали, прекрасно впорався голкіпер "Шахтаря" Андрій П'ятов. Діяв спокійно та впевнено, у більшості випадків фіксуючи м'яч, а не відбиваючи його. Повна реабілітація воротаря за помилку в лондонському матчі.

Футбол. Ліга чемпіонів. Група "Н"

"Шахтар" (Донецьк, Україна) — "Арсенал" (Лондон, Англія) — 2:1 (2:1)

3 листопада. Донецьк. Стадіон "Донбас Арена". 48 765 глядачів, розрахований на 51 504. +6°С.

Суддя: М. Бузакка, Швейцарія

"Шахтар": П'ятов, Срна, Чигринський, Ракицький, Рац, Гюбшман, Гай (Алекс Тейшейра, 62), Вілліан, Жадсон (Дуґлас Коста, 73), Едуардо, Луїс Адріану (Морено, 88). Тренер: Мірча Луческу (Румунія)

"Арсенал": Фабіанський, Ебуе, Джуру, Скіллачі, Кліші, Істмонд (Вела, 59), Вілшир, Насрі, Росицький, Волкотт (Томас, 82), Бендтнер (Шамах, 73). Тренер: Арсен Венґер (Франція).

Голи: Волкотт (10), Чигринський (28), Едуардо (45)

"Партизан" (Белград, Сербія) — "Брага" (Португалія) — 0:1

П'ятий тур

23 листопада, вівторок

"Партизан" — "Шахтар"

"Брага" — "Арсенал"

Зараз ви читаєте новину «Перемогу "Шахтареві" приніс колишній гравець "Арсеналу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути