Ексклюзиви
неділя, 10 вересня 2006 16:03

"Перед матчем ходжу до церкви"

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Володимир Єзерський любить читати кримінальні твори
Володимир Єзерський любить читати кримінальні твори

Володимира Єзерського, 29 років, запросив до київського "Динамо" Валерій Лобановський. Закріпитися в основному складі киян захисникові не вдалося, тому він поїхав грати до дніпропетровського "Дніпра". Став регулярно виступати за збірну України, вийшов на поле у стартовому матчі Кубка світу-2006. У ньому зазнав травми і більше на поле у Німеччині не виходив. Цей сезон розпочав невдало. У перерві поєдинку Кубка Інтертото проти "Марселя" вдарив свого одноклубника Руслана Костишина. Але говорити на цю тему не захотів. Багато вже про це писали, сказав.


Чи був ваш дебютний матч у вищій лізі вдалим?

— Ні. 1997-го "Карпати", за які я виступав, приймали криворізький "Кривбас" і перемагали 2:1. На поле я вийшов після перерви замість нападаючого Єфименка. Отримав завдання: персонально опікати Андрія Полуніна. Занадто хвилювався і наприкінці матчу відреагував на його провокацію, ударив по ногах. Арбітр матчу Горожанкін вилучив нас обох, а я схопив триматчеву дискваліфікацію.

Клуб оштрафував?

— Причому відчутно. Навіть преміальні зняв. Окрім того, була серйозна розмова з наставником "Карпат" Мироном Маркевичем. Він звинувачував мене, а я доводив, що просто по-чоловічому відповів Полуніну. У той момент хотів кинути "Карпати". Потім заспокоївся.

Знайшов із тренером спільну мову. У Києві проти "Динамо" зіграв за основний склад "Карпат". Персонально опікав Сергія Реброва. Зіграв добре, ми перемогли — 1:0.

Завжди грали у захисті?

— У професійному футболі — так. Причому діяв у центрі оборони. Або заднім захисником, або переднім. А в дитячій команді навіть нападаючим бігав, забивав голи.

Уперше ви потрапили до збірної, навіть не будучи гравцем "Динамо".

— Просто тодішній наставник команди Йожеф Сабо якось викликав на збір найближчий резерв збірної. З "Карпат" тоді над"їхало 6–7 чоловік. Ми здавали тести, провели контрольні поєдинки проти "Чорноморця", олімпійської збірної. Зіграли у Києві товариський матч з поляками. Поступилися 1:2, мене у перерві замінив Олександр Головко.

Сабо не задовольнила ваша гра?

— Ні, тренер хотів перевірити побільше футболістів. А довіру до мене Сабо не втратив. Запросив на збір перед поєдинком з Росією. Але на поле не випустив, поклавшись на більш досвідчених динамівців.

Невдовзі ви стали одним із них.

— Це сталося перед матчами збірної з вірменами та андоррцями. Лобановський сказав, що я йому потрібен. Погодився одразу і підписав контракт на три роки.

Що нового відкрили у "Динамо"?

— Тренувальний процес був на три порядки вищим, ніж у "Карпатах". Тренери індивідуально ні з ким не бесідували. Ставили загальнокомандні завдання, які ми відпрацьовували.

Ребров — найкращий гравець українського чемпіонату

Опікав мене у "Динамо" земляк — Олег Лужний. Потім потоваришував із Василем Кардашем та Андрієм Гусіним. А на базі жив у одному номері з Олегом Венглинським.

Коли "Динамо" грало за кордоном, була можливість ознайомитися з містом?

— Прилітали ми за день до матчу. Обідали, тренувалися. Вранці замість зарядки нам влаштовували екскурсії. Запам"яталися Англія, Німеччина, Норвегія. Чистота на тамтешніх вулицях. А Італія та Іспанія у цьому плані розчарували.

Чому ви перейшли з "Динамо" до "Кривбасу"?

— Кияни втратили шанси вийти до плей-оф Ліги чемпіонів. До того ж в основному складі команди Лобановського я не виступав. Подзвонив Олег Таран, тренер "Кривбасу", запропонував пограти за його команду на орендних засадах. "Кривбас" саме за друге місце в чемпіонаті боровся. Воно давало право виступити у кваліфікації Ліги чемпіонів. Але не судилося: "Шахтар", який тоді тренував Віктор Прокопенко, нас обійшов. Після цього фінансове становище "Кривбасу" різко погіршилося. Продовжити оренду і, тим більше, викупити мій контракт криворіжці були вже не в змозі.

Що залишалося?

— Повернутися в "Динамо". А на початку 2001-го надійшло запрошення з Дніпропетровська.

Хто найкращий гравець українського чемпіонату?

— Ребров. Мобільний, цілеспрямований. Важко читати його гру.

Знаю, що у "Дніпрі" футболісти перед матчем ходять до церкви.

— Батько змалечку прищеплював мені любов до Бога. Я грекокатолик. У Львові ми всією сім"єю щотижня ходили до церкви, відзначали релігійні свята. У Дніпропетровську відвідую православні храми. Прошу у Бога, щоб команда перемогла і не було травм.

Чим займаєтеся у вільний час?

— Люблю рибалити та читати. Здебільшого кримінальні твори на документальній основі. Ще одне хобі — машина. Люблю мандрувати разом із дружиною.

1976, 11 листопада — народився у Львові
1998 — уперше запросили до збірної України, перейшов з "Карпат" до київського "Динамо"
1999 — став володарем Кубка України
2003 — одружився з Тетяною
2006 — учасник Кубка світу

Зараз ви читаєте новину «"Перед матчем ходжу до церкви"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути