вівторок, 11 червня 2013 06:00

Павло Іщенко став чемпіоном Європи з боксу

У Мінську, Білорусь, завершився 40-й чемпіонат Європи з боксу серед чоловіків. Участь у змаганнях взяли понад 300 атлетів із 36 країн. У загальнокомандному заліку перемогли росіяни — у них п'ять золотих, срібна і три бронзові медалі. Другі — ірландці. Мають по два "золота" і "срібла". Україна з п'ятьма медалями — золота, срібна і три бронзові — третя в Європі.

Єдиним нашим континентальним чемпіоном став 21-річний Павло Іщенко із Херсона. Учасник Олімпійських ігор у Лондоні переміг у ваговій категорії до 60 кг. "Срібло" в Мінську виборов Микола Буценко — вага до 56 кг. Третіми стали Богдан Шелестюк (до 69 кг), Євген Хитров (до 75 кг) і Денис Пояцика (до 91 кг). Чемпіон світу 2011 року Євген Хитров на церемонії нагородження демонстративно зняв медаль на знак протесту проти несправедливого суддівського рішення у його півфінальному бою з ірландцем Джейсоном Квіглі. Очевидно, для нього це має стати останнім сигналом для переходу в профі.

Виступ українських боксерів коментує тренер із Мінська Сергій Питалєв, 40 років. На цьому чемпіонаті Європи його підопічний, капітан білоруської збірної Сергій Новіков завоював бронзову медаль у вазі до 81 кг.

— Дивився всі бої в залі, — говорить експерт. — І скажу, що дуже різняться враження від перегляду по телевізору та в залі. В залі бачив фінальний бій білоруса Вазгена Сафар'янца з українцем Павлом Іщенком й у мене склалося враження, що Іщенку подарували перемогу. Потім подивився відео і враження таке, що все справедливо. Фіналіст змагань Микола Буценко ніяк не вразив. Євген Хитров, на мою думку, програв через перший раунд — довго "розгойдувався" (судді віддали перемогу його супернику в другому та третьому раундах, попри очевидну перевагу Хитрова. — "ГПУ"). Денис Пояцика з Теймуром Маммадовим провів дуже рівний півфінальний бій, боксував ініціативно, але азербайджанець був точніший. Богдан Шелестюк блідо виглядає порівняно зі старшим братом — чемпіоном світу 2011 року, а нині професіоналом Тарасом Шелестюком.

Загалом виступ українців провалом не назву, проте однозначно нинішній склад збірної — це не зіркова команда минулих двох років. Все-таки Ломаченко, Усик, Гвоздик, Берінчик, Шелестюк і Хитров були золотим сузір'ям.

Ще зазначу, що українські хлопці дуже сильно копіюють Василя Ломаченка. В першу чергу, маю на увазі Дениса Шкарубо та Павла Іщенка. А це не йде на користь. Треба шукати індивідуальність.

Зараз ви читаєте новину «Павло Іщенко став чемпіоном Європи з боксу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути