вівторок, 02 квітня 2019 00:05

Павелко має подякувати президенту Бразилії

Сорок років тому радянський шахіст Анатолій Карпов виграв матч за звання чемпіона світу у Віктора Корчного, який перед тим утік із СРСР. Після перемоги Карпов надіслав рапорт керівнику нашої тодішньої країни Леоніду Брежнєву. В ньому дякував "дорогому Леониду Ильичу", без якого ця перемога була би, на думку новоспеченого чемпіона, неможливою. Я тоді був студентом і добре пам'ятаю, як усі довкіл глузували із вчинку Карпова. Після цього той назавжди позбавився поваги не лише шахістів, а й усіх порядних людей.

Нині немає вже ані СРСР, ані притаманних тій країні звичаїв. Це я так думав. А потім стався футбольний матч Португалія — Україна. Після нього Андрій Павелко, очільник Федерації футболу України, публічно подякував за цей матч президентові України Петрові Порошенку. Причому наші навіть не виграли, а лише зіграли внічию — 0:0.

Давайте думати про хороше. Про те, що Павелко не мав жодних поганих намірів, а справді хотів висловити вдячність державі в особі її президента за підготовку футболістів національної команди. В такому разі слід дякувати не лише Порошенку, а і Януковичу, під час президентства якого нинішні футболісти ставали майстрами. І Ющенка не можна забути, і Кучму, і Кравчука. А коли згадати, що кілька наших гравців народилися ще в СРСР, то й Горбачову слід подякувати.

І головне — серед тих, кому має публічно подякувати Андрій Павелко, повинен бути президент Бразилії Жаїр Бол­сонару. Інакше ніяк — без бразильців з українським паспортом Павелко збірну України не уявляє. Щоправда, дякувати теж доведеться не одному президенту Бразилії, а й попереднім. Серед них, пригадую, є засуджений за корупцію, який ще досі сидить у тюрмі.

Я ні на що не натякаю. Просто, коли вже дякувати, то вже дякувати. Чи не так?

2 бразильські футболісти залишать "Динамо" і повернуться на батьківщину. Че Че має перейти до "Сан Пауло", а Буено — до "Сантоса". За першого з них київський клуб має отримати 5,5 млн євро — 170,5 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Павелко має подякувати президенту Бразилії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути