вівторок, 08 лютого 2011 07:30

Ольга Волкова здобула бронзу на чемпіонаті світу

Автор: фото з сайта www.niknews.mk.ua
  У фінальній частині Ольга Волкова заявила ті ж стрибки, що і у кваліфікації
У фінальній частині Ольга Волкова заявила ті ж стрибки, що і у кваліфікації

Фристайлістка 24-річна Ольга Волкова із Миколаєва виграла "бронзу" на чемпіонаті світу в американському Дір-Веллі. Українка поступилася тільки лідерам світового сезону — китаянкам Шуань Чень і Меньтао Су. Це перша в історії українського фристайла нагорода на світових першостях.

Наприкінці січня Волкова здобула бронзову медаль на етапі Кубка світу у канадському Калґарі. Тоді Ольга суттєво поступилася Шуань Чень і Меньтао Су, але відчутно випередила спортсменку, яка фінішувала четвертою. Етап показав, що для боротьби за медалі чемпіонату світу в американському Дір-Веллі Волковій треба підвищити якість виконання стрибків.

У кваліфікації світової першості Ольга, як і чимало її суперниць, вирішила не ризикувати. Напередодні вона заявила два стрибки з однаково високим рівнем складності. Обидва передбачали по два сальто із трьома вінтами у різних варіаціях. У ході боротьби Волкова у першій спробі виконала ті самі два сальто, але вперед, а не назад, як передбачалося спочатку. За це Ольга отримала оцінку 78,90. Це був шостий результат за умови, що до фіналу пробиваються 12 спортсменок. Зважаючи на досягнуте, другу спробу Волкова спростила до мінімуму. Чисто виконавши сальто з вінтом зі складкою назад з мінімальним рівнем складності, українка пробилася до фіналу з дев'ятим результатом.

У фіналі спортсменки змагаються без урахування кваліфікаційних показників. Напередодні старту Волкова заявила ті самі стрибки, що планувала виконати на попередній стадії. Але в підсумку в першій спробі Ольга виконала той же стрибок, що й у кваліфікації — два сальто і два вінти. Після завершення змагань спортсменка скаже, що підкоригувала плани, бо попередньо запланований стрибок не вдавався їй на розминці.

Першу спробу українка виконала краще, ніж у кваліфікації. Судді її оцінили у 85,36 бала — п'ятий результат. Очевидно, що в завершальній спробі Волковій треба було ризикувати. Й вона наважилася виконати два сальто три вінти. За незначних технічних огріхів Ольга зробила майже ідеальне приземлення й отримала від суддів 93,23 бала і 178,59 в сумі. Залишалося очікувати на виступи тих чотирьох, які випередили Волкову у першій спробі.

Шуань Чень, яка йшла четвертою, виконала свій стрибок із рівнем складності 3,525 майже ідеально. За нього отримала 95,70 і з сумою 188,40 стала лідером. Американка Ешлі Колдвелл вирішила зробити акцент на надійність і провела простий як для цієї стадії стрибок із двома сальто й двома вінтами. До всього ще й виконання було неідеальним, що відкинуло Ешлі на поточну третю сходинку. Китаянка Меньтао Су, яка після першої спроби йшла другою, свої два сальто і три вінти виконала з незначними помарками та програла співвітчизниці, але випередила в сумі Волкову.

Залишалася лише американка Емілі Кук, що у першій спробі була майже бездоганною й лідирувала з результатом 96,23. Емілі вирішила виконати надзвичайно складний стрибок "сальто — два вінти — сальто — вінт". Недокрутивши у повітрі, Кук впала на приземленні. Для неї то була катастрофа, що вилилася в підсумкове сьоме місце. А п'єдестал тим самим був аналогічним, як і на кубковому етапі у Калґарі — Шуань Чень, Меньтао Су, Ольга Волкова.

Зараз ви читаєте новину «Ольга Волкова здобула бронзу на чемпіонаті світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути