вівторок, 15 лютого 2011 08:45

Ольга Волкова ідеально приземлилася

Фристайлістка Ольга Волкова, 24 роки, посіла друге місце на етапі Кубка світу в Москві.

До російської столиці Ольга з колегами за збірною України Ольгою Полюк і Надією Діденко прилетіла на початку минулого тижня — зі світової першості у США.

— Після чемпіонату світу я могла не їхати до Москви й відпочити, — каже Ольга Волкова. — Але для мене зараз кожен стрибок — досвід. Тому доки є сніг і мороз, треба використовувати будь-яку нагоду позмагатися.

У Росії спортсменки виконали по одному стрибку замість звичних двох, як практикують на змаганнях із фристайлу. Напередодні Волкова заявила свій улюблений каскад із двома сальто й двома вінтами в комбінації. Рівень складності цього стрибка — 3,525. Але перед виступом зменшила ризик й продемонструвала простішу спробу зі складністю 3,150. Стрибок українка виконала з незначними похибками в повітрі, але майже з ідеальним приземленням. Від суддів отримала 85,83 бала та стала лідером.

Перемогти Ользі завадила американка Емілі Кук. Тиждень тому падіння Емілі, яка йшла лідером після першої спроби, принесло Волковій "бронзу" чемпіонату світу. Цього разу, виконуючи комбінацію зі складністю 3,525, Кук не помилилася. Третьою фінішувала китаянка Сін Жань, а Надія Діденко посіла четверте місце.

У загальному заліку Кубка світу Волкова йде третьою. В її активі — 293 очки. Попереду українки лише китаянки. Шуань Чень — друга з 342 очками, а Меньтао Су лідирує — 420 пунктів.

Зараз ви читаєте новину «Ольга Волкова ідеально приземлилася». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути