вівторок, 30 грудня 2008 16:56

Ольга Харлан і Василь Ломаченко стали спортсменами року

У Національному олімпійському комітеті кращими спортсменами року визнали чемпіонів Пекіна 18-річну Ольгу Харлан із Миколаєва і 20-річного Василя Ломаченка з Білгорода-Дністровського Одеської області. Їхніх наставників — Артема Скорохода й Анатолія Ломаченка — назвали кращими тренерами року.

— Олімпійський рік видався вдалим. І не тому, що на Іграх у Пекіні вистрелили найбільшою досі кількістю медалей — 27, — розповідає 37-річний Вадим Гутцайт, головний тренер національної збірної з фехтування, чемпіон Олімпіади-1992. — І це при тому, що функціонерам Міністерства спорту й Національного олімпійського комітету доводилося підлатувати фінансові дірки під час підготовки змагань, тренувальних зборів, мало не з нуля закладати матеріально-технічну базу. Здобути олімпійську медаль — цей результат ніколи не буде закономірним. Це як Боже осяяння.

Так, я можу сказати, що мої дівчата (жіночий квартет шаблісток у складі Ольги Харлан, Олени Хомрової, Галини Пундик і Ольги Жовнір) довго тренувалися, набиралися досвіду. Зізнаюся: планував, що здобудуть медаль у Пекіні, ну бронзову — але не золоту! Це була справжня сенсація — ми здолали сильні збірні Росії, Сполучених Штатів і господинь змагань — китаянок. У фінальному поєдинку поступалися по ходу п"ять, навіть десять уколів. Скажіть, хто тоді вірив у перемогу? А коли Ольга Харлан зуміла здолати суперницю вирішальним уколом — хіба вірилося, що здобули першу золоту медаль? Гадаю, це був найбільш видовищний поєдинок цього року.

Василь Ломаченко після перемоги у Пекіні отримав ще й найпочеснішу нагороду в любительському боксі — кубок Вела Баркера.

Василеві ще зарано переходити у професіонали

— Ломаченко здобув найвище визнання — перемогу в олімпійському турнірі, — каже президент Асоціації професійного боксу Михайло Зав"ялов, 70 років. — Але йому ще зарано переходити у професіонали. Хай ще один олімпійський цикл відпрацює. Тим паче, що на цьому наполягає і його персональний тренер — батько.

Боксер Ломаченко, як і шаблістка Харлан, після Олімпіади отримали по квартирі — у Білгороді-Дністровському та Миколаєві.

Зараз ви читаєте новину «Ольга Харлан і Василь Ломаченко стали спортсменами року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути