четвер, 01 лютого 2007 16:38

Олена Бондаренко хоче стати двадцятою

У неділю завершився відкритий чемпіонат Австралії з тенісу — перший цьогорічний турнір із серії "Великого Шолому". Провідна ракетка України Олена Бондаренко, 22 роки, дійшла до третього кола змагань. Там вона поступилася бельгійці Кім Клійстерс.

Перед від"їздом української спортсменки на черговий турнір до Таїланду кореспондент "ГПУ" спіймав її для розмови по мобільному телефону.

— Маю лише кілька хвилин, — попередила Олена.

Прошу оцінити підсумки австралійських змагань.

— Перемога Серени Вільямс серед жінок, з одного боку, несподівана, — каже Бондаренко. — Все-таки на неї ніхто не ставив. А з другого — Вільямс не зустрічала серйозних суперниць до фіналу. Моресмо та Клійстерс вибули раніше, а Енен узагалі в Мельбурні не грала. У фіналі Шарапова, мабуть, розслабилася. Вона знала, що з понеділка очолить рейтинг, незалежно від результату. Окрім того, у Марії не виходила подача. А Вільямс діяла так, як уміє, — агресивно. Та й із психологічною стійкістю у неї все було гаразд. Інакше б не витягнула безнадійний матч проти росіянки Петрової. Але я не думаю, що Серена домінуватиме у жіночому тенісі. Швидше, боротиметься за лідерські позиції з Шараповою, Моресмо, Клійстерс.

Своїм виступом на турнірі Бондаренко задоволена.

— Із Клійстерс теж зіграла непогано. Просто в другому сеті подача трохи розладналася. І нервувала, бо виступала на центральному корті. Добре ще, що грала увечері й спеки не було. Після матчу привітала суперницю з перемогою. Побажала їй щастя в особистому житті. Бельгійка ж скоро заміж виходить.

Нині Бондаренко — 29-та ракетка світу.

— Хотілося б через півроку увійти до першої двадцятки, — зізнається вона.

У чоловічому турнірі переміг швейцарець Роджер Федерер.

— Зараз йому немає рівних. Сампраса свого часу хоча б Агассі та Кур"є "підпирали". А у Федерера немає конкурентів. Надаль вилетів ще до фіналу, а Роддіку у півфіналі Федерер просто виніс із корту, — каже Олена.

У вівторок, повертаючись до Києва із Харкова, вона потрапила в аварію. "Фолькваґен", за кермом якого сидів друг тенісистки, виїхав на слизькій дорозі на зустрічну смугу й зіткнувся з "мерседесом". Друг Олени у важкому стані перебуває в лікарні. Сама спортсменка не постраждала.

— Для мене все обійшлося нормально. Більше не хочу говорити на цю тему.

Зараз ви читаєте новину «Олена Бондаренко хоче стати двадцятою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути