вівторок, 05 вересня 2017 05:50

Олександр Хижняк став найкращим боксером чемпіонату світу

Автор: www.unian.net
  Олександр Хижняк за рік здобув три титули: двічі став чемпіоном Європи — серед молоді та дорослих — і чемпіоном світу
Олександр Хижняк за рік здобув три титули: двічі став чемпіоном Європи — серед молоді та дорослих — і чемпіоном світу

З 25 серпня по 2 вересня в німецькому Гамбурзі пройшов 19-й чемпіонат світу з боксу серед любителів. Єдину медаль для України — золоту — здобув 22-річний полтавець Олександр Хижняк. Його також визнано найкращим боксером турніру.

У фінальному поєдинку вагової категорії до 75 кг українець за одностайним рішенням суддів переміг боксера з Казахстану Абільхана Аманкула. У чвертьфіналі той вибив зі змагань чинного олімпійського чемпіона та чемпіона світу з Куби Арлена Лопеса. З перших секунд Хижняк нав'язав супернику агресивний безкомпромісний бій. Викидав значно більше ударів і частіше потрапляв у ціль. Супротивник не встигав за темпом та діями українця. У третьому раунді перевага Олександра стала очевидною.

Найкращий український боксер-любитель став відкриттям 2017 року. У березні в Румунії він виграв чемпіонат Європи серед чоловіків до 22 років. У червні в Харкові став чемпіоном Європи серед дорослих.

Хижняк увійшов в історію боксу як єдиний атлет, який упродовж півроку зміг стати чемпіоном Європи серед чоловіків віком до 22 років і чемпіоном Європи та світу серед дорослих. Також його визнали найкращим боксером незалежно від вагової категорії на чемпіонатах Європи і світу.

Олександр — вольовий, працьовитий та ударний боксер. Має агресивну манеру ведення бою. Намагається не просто перебоксувати суперників, а перебити їх, зламати волю. Зі своїм безкомпромісним стилем може стати зіркою в професійному боксі.

Востаннє українці ставали чемпіонами світу 2011 року. Тоді "золото" виграли Василь Ломаченко, Тарас Шелестюк, Євген Хитров та Олександр Усик. Олександр Хижняк став п'ятим українцем — чемпіоном світу серед любителів.

У загальнокомандному заліку Україна поділила 5–6‑те місця з французами. Першість — за збірною Куби. У неї п'ять золотих і дві срібні медалі. Росія з одним "сріблом" та "бронзою" — восьма.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Хижняк став найкращим боксером чемпіонату світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути