пʼятниця, 15 червня 2012 00:15

Німеччина підтвердила статус фаворита

Автор: фото: REUTERS/Alessandro Bianchi
  Півзахисник збірної Німеччини Томас Мюллер радіє голу у ворота збірної Нідерландів. Обидва рази до взяття воріт Стекеленбурга приводила комбінація Швайнштайгер-Гомес
Півзахисник збірної Німеччини Томас Мюллер радіє голу у ворота збірної Нідерландів. Обидва рази до взяття воріт Стекеленбурга приводила комбінація Швайнштайгер-Гомес

13 червня у Харкові відбувся один з найцікавіших матчів групового турніру. Зустрічалися Нідерланди та Німеччина, нинішні віце-чемпіони світу та Європи відповідно. Німці перемогли — 2:1, і їм достатньо нічиєї проти Данії в останньому турі, щоб вийти до чвертьфіналу. Нідерланди натомість мають перемагати Португалію з різницею у два голи та сподіватися на програш Данії. Лише за таких умов команда Берта ван Марвейка продовжить боротьбу у плей-оф.

Відзначаємо основні моменти матчу Нідерланди — Німеччина

1. Зацикленість ван Марвейка

Два роки тому Нідерланди успішно виступили на Кубку світу. Гра команди була незвично "сухою", але все виправдав результат — друге місце з вольовою перемогою над Бразилією у чвертьфіналі. На нинішньому Євро команда ван Марвейка грає жвавіше, але здається незбалансованою.

Враження, що тренер, знаючи про проблеми в обороні, не намагався їх вирішити. Вони посилилися через невдалу гру опорників — ван Боммел, наприклад, провалив свій тайм проти Нідерландів.

2. Розрізненість "голландських" зірок

У Нідерландів потужний атакувальний потенціал. Він дозволяє проходити оборону суперника і по центру, і на флангах. Але командні взаємодії в атаці не відпрацьовані. Єдиний поки що гол на турнірі віце-чемпіони світу забили після індивідуальних дій ван Персі.

3. Форма Маріо Гомеса

Вважалося, що нападаючому "Баварії", щоб забити один м'яч, треба змарнувати шість-сім моментів. На Євро Гомес уже забив три голи у двох матчах. Він чудово маневрує між лініями і грає на межі офсайда. Мирославу Клозе, головному німецькому бомбардиру, буде важко відвоювати собі місце в основному складі.

4. Німецька психологія

Німці проводять сильну тактичну лінію у кожному поєдинку. Вони не стовідсотково готові фізично, але з допомогою вчасних замін Йоахім Льов "розрулює" ситуацію. Головний "козир" цієї Німеччини — стійкість. Нідерланди на початку поєдинку тиснули на ворота суперника, але ніякої паніки у діях суперників не відчувалося.

5. Контратакувальна гра підопічних Льова

Скромний рахунок не відповідає суті гри команд у другому таймі. Заміни голландців значно"відкрили" їх, і німці це використовували. Месут Озіл звично розганяв контратаки, маючи опору в особі Бастіана Швайнштайгера. Єдине, чого не вистачало переможцям після перерви — точного завершального удару. Але вели поєдинок вони.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина підтвердила статус фаворита». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути