неділя, 09 липня 2006 16:01

Німці стали третіми

Збірна Німеччини стала бронзовим призером Кубка світу-2006 з футболу. У матчі за третє місце підопічні Юргена Клінсманна переграли збірну Португалії — 3:1. Героєм поєдинку став півзахисник господарів Бастіан Швайнштайгер, на рахунку якого два м"ячі.

Матчі за третє місце на Мундіалі часто звинувачують у відсутності інтриги та значимості. Гравці, які програли півфінал, не хочуть викладатися у наступному поєдинку. Окрім того, і переможці, і переможені "малого фіналу" отримують однакові преміальні від ФІФА — $17,5 мільйона. Але прес-аташе ФІФА Маркус Зіглер каже, що поєдинки за третє місце будуть проводитися й надалі.

— Рішення ФІФА правильне, — погоджується віце-президент "Динамо" Йожеф Сабо, 65 років, який виступав за збірну СРСР у 1966 році, коли та єдиний раз у своїй історії грала у "малому фіналі". — Для великих команд "бронза" — слабка втіха. Але для менш авторитетних футбольних держав посісти третє місце — дуже почесно. Турків, які досягли подібного чотири роки тому, інакше як третьою командою Мундіалю і не називали.

Господарі втретє в історії Кубка світу завоювали бронзові нагороди. 1962 року це зробили чилійці, а 1990-го — збірна Італії. На минулому турнірі корейці, співгосподарі Мундіалю-2002, "малий фінал" програли.




Німеччина — Португалія — 3:1 (0:0)

8 липня. Штутгарт. "Ґоттліб Даймлер". 50 000 глядачів. +20°C.

Суддя: Т. Камікава (Японія).

Німеччина: Кан, Янсен, Новотний, Метцельдер, Лам, Швайнштайгер (Хітцльшпергер,79), Кель, Фрінгс, Шнайдер, Подольський (Ханке, 73), Клозе (Нойвілл, 65). Тренер: Юрген Клінсманн.

Португалія: Рікарду, Пауло Феррейра, Рікарду Кошта, Мейра, Нуну Валенте (Нуну Гомеш, 69), Коштінья (Петі, 46), Маніше, Сімао, Деку, Кріштіану Рональду, Паулета (Фігу, 77). Тренер: Луїс Феліпе Сколарі (Бразилія).

Голи: Швайнштайгер (56,78), Петі (61, у свої ворота), Нуну Гомеш (88).

Зараз ви читаєте новину «Німці стали третіми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути