вівторок, 14 травня 2013 07:30

"Наші успіхи — це не лише заслуга Королькевича"

Перехід Володимира Королькевича до Росії, коментує президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак, 56 років:

— Володимир Борисович не дотримав свого слова й не допрацював зі збірною до Олімпіади в Сочі, як було домовлено, — каже Володимир Михайлович. — Можливо, це цілеспрямована акція з метою послабити нашу команду. Спроби переманити Королькевича почалися півроку тому. Радник російського президента Валерій Польховський зманював Володимира Борисовича, бо мав навзамін отримати свою посаду. Очевидно, наостанок зробив таку пропозицію, від якої Королькевич не зміг відмовитися. Після Сочі він планував завершити кар'єру. Тепер, мабуть, захотів заробити на її завершення.

Ви могли собі дозволити подібне?

— Ніколи. Це не наш стиль. Зривати фахівця з іншої команди за вісім місяців до початку Олімпіади для нас неприпустимо.

Наші шанси на успішний сезон зменшилися?

— Припускаю, що наступного року ми можемо мати менше успіхів. Але не втрата Королькевича буде причиною. Просто трапляються щасливі сезони й нещасливі. Трагедії у відході тренера не вбачаю. З Росії до нас ідуть спортсмени, від нас до них — тренери. Володимир Борисович досяг певних успіхів. Тепер це все порушилось. Однак переживемо. Те, що не вбиває, робить нас сильнішими. Команда лишилася. Наші успіхи — це не лише заслуга Королькевича. Просто так збіглося, що дівчата дозріли до перемог. Зараз випав лише один елемент ланцюга. Все решта залишилося.

Хто тепер тренуватиме жіночу команду?

— Одного головного тренера не буде. Працюватиме тандем — Надія Бєлова і Григорій Шамрай. Так само тандем тренерів працюватиме і з чоловіками. Одним із них буде Віталій Урбанович. Кандидатура іншого на стадії затвердження.

Які плани підготовки до наступного сезону?

— 20 травня почнемо працювати в Сумах над стрілковою роботою. Потім — збір у словенській Поклюці. Там планується закласти базу функціональної підготовки.

Зараз ви читаєте новину «"Наші успіхи — це не лише заслуга Королькевича"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути