Ексклюзиви
середа, 22 грудня 2010 06:30

Найкраще зіграли проти німкень

У Норвегії завершився чемпіонат Європи з гандболу серед жінок. Найсильнішою командою континенту стали господарки турніру. У фінальному матчі норвежки обіграли збірну Швеції — 25:20. Збірна України посіла 12-те місце, хоча перед турніром були натяки на повторення успіху 2000 року. Тоді українки стали срібними призерками чемпіонату під керівництвом Леоніда Євтушенка, що й тепер є наставником команди.

Оптимізму поменшало після стартового поєдинку проти Нідерландів. Наші програли з різницею у 12 м'ячів, хоча раніше цю команду перемагали без надзусиль. Погано зіграли всі: підтвердили побоювання щодо боєздатності нашого нападу й атаки, які виникли після матчів на Кубку Турчина.

Сучасний гандбол — це насамперед швидкість. І спортсменок, і розіграшу м'яча. А ще — чітко відшліфований активний захист. Але наші реалії такі: в чемпіонаті країни грають дуже повільно, а легіонерки у своїх клубах більшу частину ігрового часу проводять на лаві запасних. Застосувати жорсткі санкції за невиконання установки тренери не можуть — завузький кадровий вибір.

На повну силу українки провели один матч — проти Німеччини за вихід до основного раунду. Підопічні Євтушенка перемогли — 33:23. У тому поєдинку в нас виходило майже все. Дівчата мобілізувалися, а німкені дещо недооцінили суперниць.

Після цього — знову апатія. Втратили перемогу в матчі з Угорщиною, а Норвегії та Франції поступилися з великим рахунком.

Чемпіонат іще раз підтвердив, що на залишках радянської гандбольної школи уже не виїдеш — збірна Росії посіла тільки сьоме місце. З іншого боку, в Україні уже з'явилося нове покоління гандболісток, які могли би стати лідерами. Але не стали. Причини треба розібрати керівництву федерації та тренерському штабу. Зрозуміло, що ситуацію треба змінювати. Адже в Києві немає жодної арени, на якій можна було би проводити змагання європейського рівня.

Зараз ви читаєте новину «Найкраще зіграли проти німкень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути