середа, 26 грудня 2007 17:39

На ралі "Дакар" уперше виступить український екіпаж

Автор: фото: PHL
  Вадим Нестерчук разом із шестирічним сином Вадимом на проводах українського екіпажу. Київ, майдан Незалежності, 23 грудня 2007 року
Вадим Нестерчук разом із шестирічним сином Вадимом на проводах українського екіпажу. Київ, майдан Незалежності, 23 грудня 2007 року

У ралі "Дакар", що стартує 5 січня 2008 року в Лісабоні, вперше за його 30-річну історію візьме участь український екіпаж. Минулої неділі пілот Вадим Нестерчук, 37 років, і штурман Костянтин Мещеряков презентували в Києві свою бойову машину "Oптіма Лізінг Юкрейн". Нею спортсмени мають подолати 9273 км — відстань між столицями Португалії та Сенегалу. Траса поділена на 15 етапів.

— До фінішу нам доведеться рухатися не вітчизняним автомобілем, а на переобладнаній іномарці, — говорять гонщики.

Дизельний двигун української автівки замінений на бензиновий. Його об"єм збільшений до чотирьох літрів. Витрата палива — 70 л на 100 км. Для цього встановили новий бак на 520 л.

— Такі кардинальні переробки повністю виправдані, — розповідає пілот команди Вадим Нестерчук. — Адже під час гонки в пустелі навантаження на авто просто божевільні. Серійні машини такого можуть і не витримати. Тому джип був повністю перероблений у найкращих майстернях Європи. Після всіх удосконалень — причому все за власні гроші українських пілотів — ціна машини зросла в 25 разів і тепер складає близько півмільйона євро.

Минулого місяця Нестерчук та Мещеряков були на випробуваннях у Марокко. Торік Костянтин виступав у "Дакарі" — у складі російської команди. Він говорить, окрім піску є багато чинників, без урахування яких не досягти необхідного результату:

— Бували випадки, коли автомашини зупиняли бандитські угруповання, відбирали в пілотів документи, гроші. Це траплялося в Малі, там неспокійна обстановка через наявність підрозділів терористичної організації "Аль-Каїда".

Зараз ви читаєте новину «На ралі "Дакар" уперше виступить український екіпаж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути