Ексклюзиви
четвер, 05 червня 2008 18:16

На Євро-2008 не буде Рауля, Трезеґе, Індзаґі, Зеєдорфа та Каннаваро

На фінальних турнірах Кубка світу і чемпіонату Європи збираються найкращі футболісти сучасності. Але не всі: деякі зірки не їдуть через рішення тренера (Роберто Баджо на Євро-1996), іншим заважають травми (Буффон на Євро-2000), хтось відмовляється грати за збірну (Мікаель Лаудруп на Євро-1992).

Найприкріша втрата Євро-2008 — форвард збірної Іспанії Рауль. 31-річний капітан "Реала" провів прекрасний сезон, забивши 18 м"ячів у національному чемпіонаті і вигравши його. Але тренер Луїс Арагонес, який не любить "Реал", так і не покликав нападаючого.

— Скільки разів Рауль грав на Кубку світу та чемпіонаті Європи (Три плюс два. — "ГПУ")? — відмахується Арагонес від пресу уболівальників. — І що Іспанія з ним виграла?


У збірній Італії не гратиме форвард Філіппо Індзаґі, 34 роки. Два роки тому він вдало провів кінцівку сезону, і тренер Марчелло Ліппі взяв форварда на Кубок світу, де Піппо зіграв матч і забив гол. Цього разу потужний фініш не допоміг ветеранові. Роберто Донадоні пояснив, що Індзаґі не підходить під його тактичні схеми.

Втратила Італія і капітана команди Фабіо Каннаваро, 34 роки. Ключовий центральний захисник травмував литку за тиждень до стартового матчу чемпіонів світу проти Нідерландів.


Збірна Франції обходитиметься без центрфорварда Давида Трезеґе, 30 років. Тренер Раймон Доменек не надто довіряв йому і на Кубку світу, а після Мундіалю майже не залучав до збірної. Під запитанням участь у турнірі і травмованого півзахисника Патріка Вієйра, 32 роки.


За Нідерланди відмовився грати півзахисник Кларенс Зеєдорф, 32 роки. Він образився на те, що не тренер Марко ван Бастен не взяв його на Мундіаль, а у відбірному циклі Євро-2008 давав мало ігрового часу.

— Я краще допоможу команді у відборі до Кубка світу-2010, — заявив Зеєдорф. Тоді у голландців буде новий тренер — Берт ван Марвейк.

Також ван Бастен недорахується травмованого флангового форварда Райана Бабеля, 21 рік.


Через тренерське рішення не гратиме також півзахисник збірної Португалії 30-річний Маніше. А його одноліток захисник Жорже Андраде пропустить турнір через травму.


Найкращого бомбардира збірної Туреччини у відбірному турнірі Хакана Шукюра, 36 років, "відчепив" тренер Фатіх Терім. Причина — солідний вік футболіста. Лікує травму і півзахисник Хаміт Алтинтоп, 25 років, із "Баварії".


Тренер збірної Росії Гус Хіддінк не взяв на Євро форварда Олександра Кержакова, 25 років. І не має наміру залучати його до команди, незважаючи на травму 24-річного нападаючого Павла Погребняка, через яку той ризикує пропустити турнір.


А от форвард збірної Хорватії Едуардо да Сілва, 25 років, точно не гратиме. Це стало відомо ще 23 лютого, коли форвард лондонського "Арсеналу" зазнав подвійного перелому ноги.

На Євро-2008 не буде збірної Англії і відповідно Джона Террі, Ріо Фердінанда, Стівена Джеррарда, Френка Лемпарда, Вейна Руні.

Менш зірковим у порівнянні з останнім Кубком світу нинішній турнір стане і через те, що завершили виступи за збірну португалець Луїш Фігу, чех Павел Недвед, італійці Алессандро Неста та Франческо Тотті.

Зараз ви читаєте новину «На Євро-2008 не буде Рауля, Трезеґе, Індзаґі, Зеєдорфа та Каннаваро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути