Ексклюзиви
середа, 17 березня 2010 18:03

"Моя кар"єра може закінчитися в будь-який момент" - Віталій Кличко

Автор: фото: Василь ТАНКЕВИЧ
  Віталій Кличко наступний бій проведе 29 травня на відкритому стадіоні ”Фелтінс-Арена” у німецькому ґельзенкірхені
Віталій Кличко наступний бій проведе 29 травня на відкритому стадіоні ”Фелтінс-Арена” у німецькому ґельзенкірхені

Минулої п"ятниці Віталій Кличко, 38 років, відкрив залу для занять боксом у Коломиї на Івано-Франківщині в рамках соціальної програми "Спортивну Україну будуємо разом". Її організатори — фонд братів Кличків і компанія "Немірофф".

Після відкриття зали журналісти, серед яких був і кореспондент "ГПУ", спілкуються з Віталієм Кличком. Чемпіон світу за версією WBC відповідає українською. Найбільше цікавляться, чому зірвався бій із росіянином Миколою Валуєвим, і що боксер думає про свого наступного суперника, поляка Альберта Сосновського.

Чому Сосновський вирішив дати за бій 1 мільйон доларів, а Валуєву пропонували 2,5 мільйона?

— Я хотів боксувати з Валуєвим і заохочував його всім, чим міг. Зробив йому пропозицію без черги боксувати за пояс, який належав Мохаммеду Алі, Майку Тайсону, Ленноксу Льюїсу. Він почав говорити про якісь додаткові кошти. Я запропонував мільйон доларів, потім 2, потім 2,5. Але Валуєв запросив аж 4. Вважаю таку ціну м"якою відмовою. Я не зміг задовольнити росіянина і тому підписав контракт із Сосновським. Альберт — чемпіон Європи. Упевнений, бій із ним буде цікавим

Валуєв м"яко відмовився від бою зі мною

Нещодавно ви сказали, що цього року закінчуєте свою боксерську кар"єру. Чи буде бій із Сосновським останнім?

— Кар"єра може закінчитися в будь-який момент. Це професійний спорт. Я не наймолодший, мені вже 38 років. Невідомо, коли закінчу.

Розкажіть про підготовку до бою із Сосновським.

— Я готуюся до нього, знаю, що буде нелегким. Сосновський мотивований. Він не має такого гучного імені як Леннокс Льюїс чи Мохаммед Алі. Однак потенціал у цього спортсмена великий. Бій із ним не буде прогулянкою. Сосновський вже заявив, що це останній поєдинок у моїй кар"єрі. Я розумію мотивацію польського спортсмена. І зроблю все, щоб ще раз довести, що я найсильніший. Це по-перше. Подруге, зустріч із Сосновским я розглядаю як сутичку, щоб залишатись у формі перед об"єднавчим титульним боєм із Девідом Хеєм.

Віталій може виграти десятий титульний поєдинок

Чемпіон світу за версією WBC у надважкій вазі 38-річний Віталій Кличко (39 перемог, 37 нокаутів, дві поразки, нуль нічиїх) проведе захист свого титулу 29 травня на 65-тисячній "Фелтінс-Арені" в Ґельзенкірхені, Німеччина. На цьому стадіоні Володимир Кличко 20 червня 2009 року переміг узбека Руслана Чагаєва. Суперником Віталія буде 31-річний Альберт Сосновський, поляк, чемпіон Європи за версією EBU (45 перемог, 27 нокаутів, дві поразки, одна нічия).

У Віталія значна перевага в досвіді боїв із сильними суперниками. Також він переважає в зрості (202 см проти 189) і вазі (в останніх поєдинках — 112 кг проти 104).

Однозначним фаворитом зустрічі, на думку букмекерів, є українець. Так, контора "Бвін" дає котирування: перемога Кличка 1,02 (за кожен поставлений долар виплачують $1,02), нічия — 41, перемога Сосновського — 11.

Якщо Віталій переможе, це буде його 10-й у кар"єрі успішний поєдинок за звання чемпіона світу. Двічі в титульних боях він програвав.

Альберт Сосновський отримає за бій рекордний у своїй кар"єрі гонорар — $1 млн. Віталій Кличко заробить приблизно $5 млн.

Зараз ви читаєте новину «"Моя кар"єра може закінчитися в будь-який момент" - Віталій Кличко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути