Ексклюзиви
четвер, 09 вересня 2010 05:42

"Мілан" здивував на трансферному ринку

Минулого вівторка італійська "Ґадзетта делло Спорт" оприлюднила зарплати гравців усіх команд місцевої вищої ліги. 20 клубів серії "А" витрачають на оплату праці своїх футболістів 802 млн євро.

130 млн платить своїм футболістам власник "Мілана", прем"єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі, телемагнат. 121,4 млн виділяє власник "Інтера" Массімо Моратті, що має нафтовий бізнес. Сім"ї Аньєллі, якій належить автоконцерн "Фіат", утримування гравців "Ювентуса" обходиться у 100 млн. Четверта — "Рома" з 83 млн. Спонсор клубу — нафтова компанія "Італпетролі" переживає кризу, але їй надав кредит один із римських банків.

Влітку "Мілан" здивував усіх на трансферному ринку. Клуб давно заощаджував. І поява воротаря Амелії, захисників Йепеса та Папастопулоса, півзахисника Боатенґа, недорогих та орендованих, цілковито вписувалася у політику економії, проголошену Берлусконі у період світової фінансової кризи. Але наприкінці літа господар "Мілана" приємно шокував прихильників клубу, купивши двох нападаючих світового класу — шведа Ібрагімовича та бразильця Робіньйо. Ці придбання на папері зробили "червоно-чорних" одним із претендентів на перемогу навіть у Лізі чемпіонів. Але якщо розібратися, новому наставнику "Мілана" Массіміліано Аллеґрі, який плідно попрацював із "Кальярі", був двічі визнаний найкращим тренером Італії і заслужив на підвищення, належить вирішити чимало проблем.

Перша — ігровий баланс. Берлусконі захоче бачити на полі чотирьох суперфорвардів одночасно — Ібрагімовича, Робіньйо, Рональдійньйо та Пато. Вони вписуються у схему гри 1-4-2-3-1, але на двох опорних ляже додаткова відповідальність.

Утримування гравців "Ювентуса" обходиться у 100 мільйонів

Друга — травматичність центрального оборонця Алессандро Нести. Без нього захист команди може зменшитися.

Третя — роздягальня. Ібрагімович та Робіньйо мають важкі характери, Рональдіньйо торгується щодо нового контракту, а Зеєдорфа навряд чи задовольнить лава запасних. Чи зуміє Аллеґрі приструнити зірок?

Шанси команди Берлусконі підвищує ситуація в "Інтері". Клуб минулого сезону виграв і чемпіонат Італії, і Лігу чемпіонів. Очевидні проблеми мотивації зумовлюють необхідність вливання свіжої крові. Моратті на чергові витрати не пішов. Імовірно, з двох причин. Перша — 150-мільйонний дефіцит бюджету виграшем Ліги чемпіонів був покритий лише на 50%. Друга — новий тренер клубу Рафаель Бенітес завжди залюбки бере купу нових гравців, але більшість з них у його команді не приживаються. Тому під цього наставника поки що не роблять значних купівель. Складність ситуації й у тому, що Бенітес перебудовує гру команди, вимагаючи від півзахисників бути ближче до карного майданчика суперника і контролювати м"яч.

"Ювентус" влітку залучив нового генерального менеджера Беппе Маротту із "Сампдорії". Той привів із собою головного тренера Луїджі Дель Нері. Фігура 60-річного фахівця, вікового, без успішного досвіду роботи в клубі з такими претензіями, змушує сумніватися у правильності вибору. А вектор трансферної діяльності логічний — ставка на молодих італійців.

Минулого сезону "Рома" довела, що за певних умов може поборотися за скудетто. У команди не зірковий, але досить міцний склад. Півзахист і так був достатньо варіативним, а залучення з "Мілана" Марко Борріелло закрило проблемну позицію центрфорварда. Заважають два чинники: тренер Клаудіо Раньєрі за 24 роки професійної діяльності ніколи не вигравав національні чемпіонати в Італії, Англії та Іспанії, а участь у Лізі чемпіонів відбиратиме у "вовків" додаткові сили.



Ключові матчі сезону

5/24 тури — 25 вересня/6 лютого

"Рома" — "Інтер"

6/25 тури — 3 жовтня/13 лютого

"Інтер" — "Ювентус"

9/28 тури — 31 жовтня/6 березня

"Мілан" — "Ювентус"

12/31 тури — 14 листопада/3 квітня

"Інтер" — "Мілан"

"Ювентус" — "Рома"

17/36 тури — 19 грудня/8 травня

"Мілан" — "Рома"

Зараз ви читаєте новину «"Мілан" здивував на трансферному ринку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути