Ексклюзиви
вівторок, 16 січня 2018 06:10

Міжнародний олімпійський комітет тягне на Ігри нечисть

Кількамісячне розмахування атомною бомбою північнокорейським диктатором із династії Кім принесло нарешті перші результати. Команда Корейської Народно-Демократичної Респуб­ліки візьме участь у зимових Олімпійських іграх у Південній Кореї замість того, щоб закидати ці Ігри ядерними боєголовками. Світова спільнота, що політична, що спортивна, у захваті — спорт виконує свою благородну місію, зближуючи народи й відвертаючи небезпеку війни.

Насправді все навпаки. Участь у зимовій Олімпіаді представників людожерського режиму Північної Кореї ще раз підтвердила глибокий цинізм і блюзнірство світової спортивної бюрократії. Хіба не ясно, що агресивні диктаторські режими використовують спорт для задоволення своїх амбіцій роздмухування всередині своїх країн військового психозу та як моральну підготовку до можливої війни? Хіба прикладів Гітлера 1936-го та Путіна 2014-го не досить? Саме після успішних Олімпійських ігор диктатори вирішували йти далі, аби підтвердити спортивні перемоги військовими. А чим були Олімпійські ігри у СРСР? Виключно способом довести "переваги соціалістичного ладу над капіталістичним". Про допінг та інші мухлювання, за допомогою яких спортсмени з тоталітарних країн здобували свої нагороди, теж усім добре відомо. Колишні олімпійські лідери — соціалістична Куба та не менш соціалістична Східна Німеччина — залишили у 1970–1980-ті стільки матеріалу про зловживання у спорті, що письменникам і кіносценаристам вистачить не на одне десятиліття. Ну чому Міжнародному олімпійському комітету так і кортить затягнути на Олімпійські ігри якусь нечисть?

Участь північних корейців у зимовій Олімпіаді не принесе ані миру, ані свободи тим самим північним корейцям. Вони можуть потиснути руки "південним братам", як колись потиснули руки іранські й американські футболісти. Але потім все повернеться назад. Навіть далі, бо режим Кім Чен Ина отримає після Ігор більше легітим­ності, а цивілізований світ ще раз покаже свою слабкість. Отаким буде результат разового приїзду одних корейців до інших через щільно замінований кордон за колючим дротом.

Зараз ви читаєте новину «Міжнародний олімпійський комітет тягне на Ігри нечисть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути