Ексклюзиви
пʼятниця, 16 серпня 2013 00:00

"Металіст" на рік дискваліфікували з Ліги чемпіонів

Харківський "Металіст" зняли з розіграшу Ліги чемпіонів 2013/14. Європейський футбольний союз покарав команду Мирона Маркевича за договірний матч чемпіонату України 2007/08 проти львівських "Карпат".

УЄФА спирався на рішення арбітражного спортивного суду Лозанни — САС. Два роки 10 місяців він розглядав справу "Металіста" і "Карпат", а два тижні тому підтвердив обвинувальний вирок Федерації футболу.

Цього сезону "Металіст" дебютував у Лізі чемпіонів на стадії третього кваліфікаційного раунду. Друга команда України подолала грецький ПАОК із Салонік і 21 та 27 серпня мала зустрітися з німецьким "Шальке" в поєдинку за вихід до групового турніру. Тепер проти "Шальке" зіграє ПАОК, а ізраїльський "Маккабі" з Тель-Авіва — суперник греків у четвертому кваліфікаційному раунді Ліги Європи — автоматично потрапить до групового турніру цих змагань.

Рішення УЄФА порівняно м'яке. Прикро позбуватися Ліги чемпіонів після кількарічного очікування участі в цих змаганнях, але сезонна дискваліфікація — найменший термін. За таких умов буде легше втримати легіонерів у команді та реально поборотися за перше місце в поточному чемпіонаті України, не відволікаючись на єврокубки. Трансферну роботу буде вести складніше, бо потенційні новачки не захочуть грати лише на внутрішньому рівні у сезон, що передує фінальній частині Кубка світу.

Проте не виключений інший хід розвитку подій. "Металіст" подав скаргу на рішення УЄФА до спортивного арбітражного суду. Розраховує на призупинення дискваліфікації на час, доки розглядатимуть апеляцію віце-чемпіона України. Варіант для "Металіста" безпрограшний. САС жорсткіші санкції не застосує, а пом'якшити вирок УЄФА може.

Зараз ви читаєте новину «"Металіст" на рік дискваліфікували з Ліги чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути