середа, 26 травня 2010 01:15

Мазурик набрав перше очко в "Діамантовій лізі"

Легкоатлет 27-річний Максим Мазурик посів третє місце на етапі "Діамантової ліги" в китайському Шанхаї. Донеччанин подолав висоту 5,6 м. Змагання в цьому секторі не вирізнялися високими результатами. Переможець — німець Мальте Мор — стрибнув на 5,7 м. Другий — Олександр Гріпич із Росії — показав такий же результат, як і Мазурик, і виграв у нашого спортсмена за кількістю спроб.

Головний фаворит змагань австралієць Стівен Хукер не зміг злетіти вище 5,5 м. Він шостий.

Близькою до п"єдесталу була Анастасія Рабченюк. На дистанції 400 м із бар"єрами  спортсменка з Дніпропетровщини фінішувала четвертою, програвши 17 сотих секунди третій позиції, польці Анні Єшень.

Головна зірка вечора, світовий рекордсмен на дистанціях 100 і 200 м, ямаєць Усейн Болт переміг на 200-метрівці з рекордом змагань — 19,76 с.

Поява нової комерційної серії стартів "Діамантова ліга" — головна подія 2010 року в легкій атлетиці. Вона змінила "Золоту лігу". Організатори ставлять її в один ряд із "Формулою-1" і тенісними турнірами серії Великого Шолома. Для забезпечення престижу змагань вони завчасно підписали контракти зі світовими легкоатлетичними зірками, які стали послами турніру. Серед них — Усейн Болт та Олена Ісінбаєва.



Переможець отримає діамант у чотири карати


"Діамантова ліга" стартувала 14 травня в катарській Досі, а завершиться 27 серпня в бельгійському Брюсселі. Турнір складається з 14 етапів і проходить в Європі, Азії та США.

До "діамантової" гонки увійшли 32 дисципліни — по 15–16 видів на кожний етап. Виняток — дводенний старт у Лондоні. У його програмі 27 видів. Кожна дисципліна буде представлена в "Діамантовій лізі" по сім разів.

Переможець гонки отримає діамант у чотири карати. Він коштує близько $80 тис. За перше місце дають чотири очки, за друге — два, за третє — одне. На останніх двох етапах бали подвоюються. Якщо атлети наберуть однакову суму, переможця визначать за кількістю виграних етапів і за кращими показниками.

Призовий фонд одного етапу — $450 тис. (по $30 тис. на дисципліну): перше місце — $10 тис., друге — $6 тис., третє — $4 тис., четверте — $3 тис., п"яте — $2500, шосте — $2 тис., сьоме — $1500, восьме — $1 тис.

Зараз ви читаєте новину «Мазурик набрав перше очко в "Діамантовій лізі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути