Ексклюзиви
середа, 15 грудня 2010 02:45

"Манчестер Юнайтед" вийшов у лідери

Автор: фото: REUTERS/Phil Noble
  Опорник ”МЮ” Майкл Каррік (№16) протистоїть форварду ”Арсенала” Маруану Шамаху
Опорник ”МЮ” Майкл Каррік (№16) протистоїть форварду ”Арсенала” Маруану Шамаху

"Манчестер Юнайтед" став одноосібним лідером чемпіонату Англії. Команда Алекса Ферґюсона перемогла вдома лондонський "Арсенал" — 1:0 і за втраченими очками випереджає на п'ять пунктів найближчих переслідувачів.

"ГПУ" розбирає зустріч "МЮ" — "Арсенал".

Передматчева полеміка

Пристрасті довкола поєдинку підігріли французькі легіонери обох команд. Лівий захисник "МЮ" Патріс Евра віддав належне красивій грі суперника.

— Але вони не виграли жодного титулу з 2005 року, — уточнив. — Коли нарешті це станеться? "Арсенал" — це футбольний тренувальний центр. Трофеїв у них немає — це криза.

Самір Насрі, атакувальний півзахисник "канонірів", відреагував так:

— "МЮ" не такий грізний, як колись. Команда утратила Криштіану Роналду і Карлоса Тевеса. Їх непросто обіграти, але в нападі манчестерці вже не ті.

Кадрові втрати

"МЮ" не мав істотних проблем напередодні поєдинку. Правофланговий півзахисник Антоніо Валенсія вибув давно і надовго, а решта виконавців команди Алекса Ферґюсона були готові до матчу.

В "Арсеналу" ситуація дещо складніша. Не міг зіграти данський форвард Ніклас Бендтнер, тому альтернативи марокканцю Шамаху на вістрі атаки не було. Травмований основний центральний захисник Томас Вермален.

Тактична схема

"Арсенал" відзначається вмілим контролем м'яча. Тому, аби позбавити суперника цього козиря, Алекс Ферґюсон випустив одного форварда — Вейна Руні — та трьох центральних півзахисників. Господарям удалося створити необхідну щільність у центрі поля. "Арсенал" вийшов зі звичними останнім часом 1-4-2-3-1, але мав багато технічного браку. Комбінаційна гра гостей була розірвана, гравці не взаємодіяли, часто невиправдано били здалеку. Насрі набув чудової форми в останніх матчах, але нічого не показав проти "МЮ".

Господарі не діяли вишукано — це не стиль "МЮ" — зате методично тиснули на оборонні побудови лондонців. Підопічні Ферґюсона активно використовували фланги. Особливо помітним був Нані, який справа розривав Кліші. Особливо це проявилося у другому таймі. А єдиний м'яч кореєць Парк Чжи Сун провів до перерви.

Невдаха

Із Кліші до антигероїв поєдинку можна зарахувати Вейна Руні. Він ніяк не набуде оптимальних кондицій, а тут ще й пенальті не використав, ударивши вище воріт. Проте Руні все одно непогано попрацював на полі, а його команда виявилася готовою до перебудови гри "Арсенала". Венґер закінчував поєдинок з одним опорником, випустив Фабреґаса, ван Персі та Волкотта на посилення атаки. Але його не відбулося.

Тевесу набридло грати у футбол

Форвард "Манчестер Сіті" Карлос Тевес, 26 років, звернувся до керівництва клубу з проханням розірвати контракт. Аргентинець каже, що втомився від футболу і хоче бути на батьківщині, де в нього підростають двоє доньок. Керівництво клубу відмовило нападаючому. Але, з огляду на складні стосунки футболіста з тренером Роберто Манчіні, почало шукати Тевесу заміну.

Зараз ви читаєте новину «"Манчестер Юнайтед" вийшов у лідери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути