середа, 28 серпня 2013 05:30

Ломаченко дебютує проти пуерториканця

Став відомий суперник кращого боксера-аматора світу останніх років Василя Ломаченка, 25 років, у його дебютному поєдинку на профі-рингу. Дворазовий олімпійський чемпіон і дворазовий чемпіон світу 12 жовтня у Лас-Вегасі, США, зустрінеться із 30-річним Джонатаном Окендо з Пуерто-Рико. Поєдинок розрахований на 10 раундів і пройде в напівлегкій ваговій категорії — до 57,15 кг.

Серед професіоналів пуерториканець виступає з 2004-го. За цей час провів 26 боїв, у яких здобув 23 перемоги (16 разів нокаутом) і тричі програв. У списку супротивників Окендо — його земляки, колишні чемпіони світу Хуан Мануель Лопес та Вільфредо Васкес-молодший. Обом Джонатан програвав нокаутом.

Окендо — ідеальний суперник для ефектного дебюту Ломаченка. Він не уникає бою, буде перти вперед, повільний і не надто технічний. Попри це, досвідчений, із непоганим ударом з обох рук. Ломаченко матиме значну перевагу у швидкості й технічній різноманітності, працюватиме на дистанції, миттєво її розриватиме, проводитиме серії й відступатиме на безпечну відстань, вчасно контратакуючи. Головне для українця — не застоюватися біля канатів і бути готовим до брудної манери ведення бою пуерториканцем, зокрема, ударів нижче пояса. Можна спрогнозувати, що Василь нокаутує суперника між п'ятим і сьомим раундами.

Якщо Ломаченко виграє в Окендо, то вже в першому кварталі 2014 року може позмагатися за чемпіонський титул. Імовірно, у своєму другому або третьому поєдинку він зустрінеться з переможцем бою за вакантний пояс чемпіона світу за версією Всесвітньої боксерської організації, який 12 жовтня розіграють колишній чемпіон світу з Мексики Орландо Салідо та пуерториканець Орландо Крус.

На популярному статистичному боксерському сайті boxrec.com в одній програмі з Ломаченком анонсується вихід в ринг і 26-річного українця Олександра Усика — олімпійського чемпіона та чемпіона світу. Суперника поки що не називають. А центральною подією вечора боксу в Лас-Вегасі стане поєдинок між американцем Тімоті Бредлі та мексиканцем Хуаном Мануелем Маркесом за титул чемпіона світу в напівсередній вазі за версією Всесвітньої боксерської організації.

Зараз ви читаєте новину «Ломаченко дебютує проти пуерториканця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути