Ексклюзиви
пʼятниця, 23 травня 2008 18:10

Куман не готовий працювати в Іспанії

Торік мадридський "Реал" став чемпіоном Іспанії. Незважаючи на цей результат, керівництво клубу вирішило звільнити з посади головного тренера команди італійського фахівця Фабіо Капелло. Найтитулованіший європейський клуб очолив німець Шустер, який мав перетворити прагматичну гру "Реала" на більш видовищну.

— Шустеру це не вдалося, — переконаний заслужений тренер України В"ячеслав Грозний, 51 рік. — Яскравішою гра мадридців з приходом Шустера не стала. Так, чемпіонат "Реал" виграв удруге поспіль і 31-й раз в історії. Але тільки внаслідок проблем "Барселони". Інших конкурентів, враховуючи лаву запасних у команді Шустера, "Реал" мати не міг. А в Лізі чемпіонів німецький фахівець взагалі нічого не досяг. Вважав і рік тому: звільнення Капелло — помилка. Хтось із "Реала" просто нажився на приході Шустера.

"Барселона" пропустила "Вільярреал", посіла третє місце і не потрапила до групового турніру Ліги чемпіонів. Каталонці стартуватимуть у третьому кваліфікаційному раунді.

— Тренер та гравці "Барси" стомилися один від одного, — каже експерт. — Вони багато чого виграли, і був помітний брак мотивації. Це викликало внутрішні чвари, які потім навіть переносили у пресу. Були помилки у комплектації: група атаки переважала оборону. Відповідно гра команди не виглядала збалансованою.

З наступного сезону "Барселону" очолить багаторічний капітан цієї команди Хосеп Гвардьйола.

— Ні, не думаю, що це правильне рішення. Гвардьйола був класним футболістом, але кого він тренував? — дивується Грозний.

"Валенсія" — чвертьфіналіст торішньої Ліги чемпіонів — якийсь час була під загрозою вильоту до першої ліги. Врешті-решт вона фінішувала десятою і виграла національний кубок.

— "Валенсію" упродовж більшої частини сезону тренував голландець Рональд Куман. Думаю, іспанський чемпіонат як для тренера не для нього. Куману слід працювати в турнірах нижчого рівня — у Голландії, наприклад.

З наступного сезону "Валенсію" тренуватиме Унаї Емері. Він поставив гру скромній "Алмерії", і дебютант вищої ліги посів восьме місце.

— Про тренера Емері я говорити не візьмусь. Побачимо, як він працюватиме на новому місці, — обережно каже співрозмовник.

Вищу лігу залишає "Сарагоса".

Також з еліти йдуть "Мурсія" та "Леванте". Точно потрапить до вищої ліги "Нумансія". На інші дві путівки претендують "Спортінґ" з Хіхона, "Малага" та "Реал Сосьєдад" із Сан-Себастьяна.

Зараз ви читаєте новину «Куман не готовий працювати в Іспанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути