Ексклюзиви
понеділок, 20 серпня 2007 18:49

Крістофер Транк плаває з 11 років

Автор: фото: REUTERS/Sergio Moraes
  22-річний мексиканець Крістофер Транк на Парапанамериканських іграх у Ріо-де-Жанейро здобув ”срібло” у змаганнях із плавання на дистанції 50 метрів
22-річний мексиканець Крістофер Транк на Парапанамериканських іграх у Ріо-де-Жанейро здобув ”срібло” у змаганнях із плавання на дистанції 50 метрів

12–19 серпня у бразильському місті Ріо-де-Жанейро проходили треті Парапанамериканські ігри. У змаганнях брали участь 1150 інвалідів із 25 країн.

Спортсмени боролися за медалі у змаганнях із футболу, сидячого волейболу, баскетболу та великого тенісу на інвалідних візках, дзюдо, настільного тенісу та плавання. 22-річний мексиканець Крістофер Транк здобув "срібло" у запливі на 50 м.

Транк народився без рук та ноги. Плавати розпочав у 11-річному віці. Спочатку — щоб якось проводити вільний час. Згодом, під впливом родини, став брати участь у змаганнях. Сьогодні на батьківщині, розповідає спортсмен, він — справжня зірка.

— Спорт надихає жити далі. У Мексиці мене всі люблять і підтримують. Тому я хочу й надалі змагатися і здобувати перемоги, — говорить Крістофер. — Якщо людина справді захоче досягти чогось, вона це зробить, незважаючи на найгірші обставини.

Квитки на Парапанамериканські ігри роздавали безкоштовно. Організатори сподіваються, що це допоможе людям усвідомити, що з фізичними вадами можна продовжувати вести активний спосіб життя.

Усіх спортсменів розмістили в селищі, де підготували 112 помешкань зі зручностями для людей із обмеженими можливостями. Учасники зокрема відзначили, що всі вимикачі та дзеркала встановлені на зручній висоті.

По закінченні змагань селище перетворять на готельний комплекс.

Ігри у Бразилії стали відбірними для спортсменів із Америки на Параолімпійські ігри в Пекіні 2008 року. Мексиканці у змаганнях із піднімання штанги здобули п"ять медалей. А Амалія Перес, срібна призерка Параолімпійських ігор у Афінах 2004 року, побила світовий рекорд. Вона підняла 130,5 кг — на півкілограма більше, ніж попередня рекордсменка.

Зараз ви читаєте новину «Крістофер Транк плаває з 11 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути