Ексклюзиви
вівторок, 24 листопада 2009 19:02

Краще ми грали б із Росією

Щастить найсильнішим. Цю спортивну приказку п"ять років тому спростувала національна футбольна збірна Греції, ставши чемпіоном Європи. Треба віддати належне організованості та самовідданості греків. Але без сприятливого збігу обставин той успіх був би неможливим. Тому що за класом своєї гри греки і тоді, і тепер поступаються провідним національним командам Європи.

Збірну України футбольна фортуна пестила в 2005–2006 роках, коли посередня за рівнем виконавців і гри команда спромоглася не лише пройти відбір, а й дістатися чвертьфіналу мундіалю.

Під час останнього відбору нашу команду також супроводжували усмішки Фортуни. Українці впевнено перемогли лише карликову Андорру із аматорами у складі. Казахстан вдалося подолати у нелегкій і впертій боротьбі. І це все. В обох матчах із білорусами наші північні сусіди мали перевагу, але єдиний гол на дві гри влетів саме у їх ворота після неочевидного 11-метрового. Пощастило Україні й у двобоях із Хорватією. Балканці сподівалися обіграти наших на класі, розкатавши нічию у гостях і перемігши вдома. Але удача розсудила по-своєму — результат поєдинку в Загребі нічийний за ігрової переваги господарів поля. Англія доклала для домашньої перемоги над Україною рівно стільки зусиль, скільки було потрібно. Сенсаційну перемогу над британцями, яким уже нічого не було треба і які грали майже весь матч у меншості, ми теж здобули завдяки кільком удалим епізодам за переваги суперника.

Пощастило грекам, які є такими самими футбольними посередностями, що й українці

Нарешті нашим пощастило, як спочатку здалося, із жеребкуванням стикових матчів — команда Греції вважалася найприйнятнішим опонентом з усіх можливих. Надалі щастя перестало усміхатися футболістам у жовто-синій формі, і вони не спромоглися забити грекам у двох поєдинках бодай м"яч.

Ліпше ми грали б за вихід на світовий фінал із Росією, яка поступилася скромній Словенії. Якби жереб звів українців і росіян, ми, по-перше, отримали б неповторне видовище, про ціну на яке ніхто б і слова не сказав. А по-друге, хтось із двох команд точно потрапив би до Південної Африки.

На жаль, коли щастить нам, ми воліємо цього не помічати. Вважаємо досягнуті успіхи закономірністю, результатом цілеспрямованої роботи футбольного господарства країни, вершиною якого є національна збірна. Здалося, що багато хто у це дійсно щиро повірив, а хтось і дірочки для нагород у піджаках попросвердлював. А пощастило грекам, які є такими самими футбольними посередностями, що й українці. Просто Фортуна про них довго не згадувала.

Зараз ви читаєте новину «Краще ми грали б із Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути