пʼятниця, 09 лютого 2018 00:15

Конте може залишити "Челсі"

Автор: REUTERS
  Антоніо Конте працює головним тренером ”Челсі” другий сезон. У минулому виграв чемпіонат Англії
Антоніо Конте працює головним тренером ”Челсі” другий сезон. У минулому виграв чемпіонат Англії

Чемпіон Англії, лондонський "Челсі", вдруге поспіль програв матч чемпіонату з великим рахунком. Такого не траплялося 22 роки.

Спочатку підопічні тренера 48-річного Антоніо Конте поступилися вдома "Борнмуту" — 0:3. Згодом — на виїзді "Уотфорду", 1:4.

— Я залишаюся в "Челсі" й продовжую повністю віддаватися роботі кожен день. Якщо цього достатньо — добре. Якщо ні, нехай клуб ухвалює якесь рішення, — каже Конте.

Тренера можуть відправити у відставку й замінити на Луїса Енріке, колишнього наставника іспанської "Барселони", переможця Ліги чемпіонів 2015 року.

— Не знаю, наскільки Конте контролює ситуацію. Але, судячи з того, як змінилася його поведінка, у "Челсі" точно вирішили, що італієць не тренуватиме команду в наступному сезоні, — говорить 26-річний Іван Громиков, оглядач чемпіонату Англії на порталі "Спортарена.ком." — Питання, чи допрацює Конте до кінця нинішнього чемпіонату. Навряд чи керівництво збиралося достроково звільняти його, з огляду на майбутні поєдинки з "Барселоною" у 1/8 фіналу Ліги чемпіонів (перший відбудеться 20 лютого. — ГПУ). Однак останні поразки можуть змінити ситуацію. Це серйозний удар по іміджу, по репутації, який демонструє психологічний стан у колективі, настрій самого Конте. Він не так шукає рішення на полі, як з'ясовує стосунки, робить ультимативні заяви і скаржиться на брак футболістів. Все це передається команді. Вже на початку сезону було тривожно, адже Конте поводився приблизно так само, як свого часу Моуріньйо (колишній тренер "Челсі", який після чемпіонського сезону 2015 року провалив наступний і був звільнений у його ході. — ГПУ).

Головне питання — чи зуміє керівництво "Челсі" знайти заміну Конте. Водночас команда неодноразово показувала вміння емоційно перебудуватися по ходу сезону. Особливо — після зміни на тренерському містку (2012-го так виграли Лігу чемпіонів, наступного року — Лігу Європи. — ГПУ).

З останніх п'яти матчів англійської прем'єр-ліги "Челсі" виграв один. Після 26 турів чинні чемпіони Англії мають 50 очок і посідають четверте місце. Наступний матч лондонці проведуть 12 лютого. Прийматимуть "Вест Бромвіч", який на 12-му місці.

Зараз ви читаєте новину «Конте може залишити "Челсі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути