пʼятниця, 18 серпня 2017 06:05

Коноплянка має бути готовим зіграти на будь-якій позиції

Автор: www.xsport.ua
  Євген Коноплянка гратиме за ”Шальке” другий сезон
Євген Коноплянка гратиме за ”Шальке” другий сезон

27-річний Євген Коноплянка забив два м'ячі за німецький "Шальке" в першому офіційному матчі сезону. 14 серпня його команда перемогла на виїзді берлінське "Динамо", клуб четвертої ліги, (2:0) у грі Кубка Німеччини. А в передсезонних поєдинках українець забив чотири м'ячі й віддав дві результативні передачі.

На початку літа "Шальке" викупив контракт українця в іспанської "Севільї" за 15 млн євро. До команди прийшов новий тренер — Доменіко Тедеско. У попередньому сезоні він працював в "Ерцґебірзі" і врятував команду від вильоту з другої бундесліги — аналог нашої першої. Тедеско замінив Маркуса Вайнцирля, з яким у Коноплянки стосунки не склалися настільки, що Євген назвав колишнього наставника боягузом.

Новий головний тренер став давати Коноплянці більше ігрового часу. Провідне німецьке спортивне видання "Кіккер" включило Євгена до списку найкращих гравців міжсезоння бундесліги. Уже в першому офіційному матчі сезону український півзахисник відзначився дублем у грі Кубка Німеччини проти берлінського "Динамо" (2:0).

— Зміна тренера стала основним фактором, що дозволив розкритися Євгену, — каже Сергій Бабарика, 38 років, оглядач журналу "Футбол". — У команду прийшов тренер не зі сторони, а той, який раніше працював у Німеччині. Відповідно, стежив за ситуацією в клубах і конкретно в "Шальке". Бачив сильних гравців, які при цьому не користувалися достатньою довірою з боку попереднього наставника. Кожному з них він у міжсезоння давав шанс проявити себе.

Євген критикував Вайнцирля, бо знав про його подальше звільнення. Чи різка критика Вайнцирля? Клуб викупив його контракт у "Севільї" і майже одночасно змінив наставника. Спонтанно такі речі не робляться. З Тедеско, мабуть, обговорювали перспективи подальшої співпраці. Тренер дав зрозуміти, що розраховує на раніше незатребуваних гравців, серед яких опинився й Коноплянка. Інакше "Шальке" не було жодного сенсу провертати всю цю комбінацію.

Нинішній прорив Євгена — поки що великий аванс. Йому ще треба багато попрацювати. Найголовніше — бути готовим зіграти в будь-який момент на будь-якій позиції. Але результат матчу з "Динамо" дає достатньо підстав для оптимізму. Коноплянка забив за участю гравців, які раніше були його конкурентами. Це показник того, що Тедеско переглядає нові схеми, надає можливість бути постійно у формі іншим міцним гравцям.

Перед "Шальке" поставлені великі завдання. І тренерський штаб розуміє, що вирішити їх одним складом нереально.

Потрібен міцний, стабільний резерв. Навряд чи Коноплянка зможе грати повністю кожен матч. Але через раз, чергуючи з іграми в один тайм або 30 хвилин і бути при цьому стабільним джокером, йому цілком до снаги.

19 серпня "Шальке" стартує в чемпіонаті Німеччини домашнім матчем проти "Лейпцига" — другої команди країни за підсумками минулого ­сезону.

Зараз ви читаєте новину «Коноплянка має бути готовим зіграти на будь-якій позиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути