четвер, 24 вересня 2020 00:15

"Колос" гратиме з хорватами в Лізі Європи

24 вересня "Колос" із Ковалівки Васильківського району на Київщині зіграє матч передостаннього раунду кваліфікації Ліги Європи з футболу. Суперник — хорватська "Рієка". Протистояння складатиметься з одного поєдинку. "Колос" проведе його в гостях. Початок о 21:45 за київським часом. Телевізійна трансляція на каналі "Футбол 2".

"Рієка" — третя команда Хорватії. Вони до останнього туру боролися за друге місце та вихід у Лігу чемпіонів, але пропустили вперед загребський "Локомотив".

Напередодні матчу проти "Колоса" хорватська команда близька до втрати найкращого гравця — форварда Антоніо Чолака продають у грецький ПАОК за 100 млн грн. Два інші нападаючі — Стерлінг Ітаке та Мілан Рістовськи — ризикують пропустити матч через травми.

В складі "Рієки" грають двоє талановитих футболістів, за якими стежать клуби із провідних чемпіонів — півзахисник 20-річний Іван Лепиниця та гравець тієї ж ланки Стіпе Лончар, 22 роки.

Тренує команду словенець 37-річний Симон Розман. Для нього це перший серйозний досвід. Очолює її з вересня минулого року. До цього працював тільки в другорядних клубах на батьківщині.

Для "Рієки" матчі проти "Колоса" мають серйозне значення. Команда розраховує на вихід у групу Ліги Європи. Два матчі чемпіонату Хорватії в проміжку гри проти "Колоса" перенесли заради підготовки до євроігор.

"Рієка" — атакувальна команда, яка прагне домінувати на полі, грати першим номером. Діє в три центральні захисники, аби флангові гравці могли ходити вперед. Максимально насичує середину поля, щоб отримати контроль над ситуацією. Така побудова гри на руку команді Костишина, яка діє на контратаках. Головне, щоб захист "Колоса" не помилявся у простих ситуаціях.

У попередньому раунді кваліфікації "Колос" у гостях переміг грецький "Аріс" –2:1.

Українці виграли завдяки правильно обраній тактиці. Тренер Руслан Костишин побудував гру від оборони. "Аріс" намагався атакувати, але це було малоефективно. "Колос" натомість швидко переходив з оборони в наступ. У першій половині гри господарі якось змогли протидіяти контратакам суперника. У другому — відверто не встигали. Усі м'ячі були забиті після перерви. "Колос" відкрив рахунок, "Аріс" зрівняв, але згодом ковалівці провели переможний м'яч.

У третьому раунді кваліфікації стартує чернігівська "Десна". У Німеччині зіграє з німецьким "Вольсбургом". Поєдинок відбудеться 24 вересня, четвер, і почнеться о 21:15 за Києвом. Телетрансляція — "Футбол 1".

Зараз ви читаєте новину «"Колос" гратиме з хорватами в Лізі Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути