Ексклюзиви
четвер, 17 січня 2008 17:49

Коломойський повернув Суркісові гроші за Ротаня

Автор: фото: Володимир КОТЛЕНКО
  Ротань 2,5 року грав за київське ”Динамо”, після чого повернувся до ”Дніпра”
Ротань 2,5 року грав за київське ”Динамо”, після чого повернувся до ”Дніпра”

На зимовому трансферному ринку з українських клубів найактивніше проявляє себе "Дніпро". Лідер чемпіонату посилив середню лінію, придбавши трьох півзахисників — Ролана Гусєва з російського ЦСКА, аргентинця Оскара Феррейру та київського динамівця Руслана Ротаня.

Останній обійшовся "Дніпру" у $5 млн — саме за таку суму Ротаня відпустили з Дніпропетровська до Києва влітку 2005 року.

Захисну лінію "Дніпра" посилять Максим Пашаєв, який повернувся з оренди у "Кривбасі", та чех Маріо Голек — за необхідності він може зіграти й у півзахисті. Приєднався до команди румунський форвард Іон Мазілу з бухарестського "Рапіда". Проблемна позиція "Дніпра" — правий захисник. Залишить клуб півзахисник Костянтин Кравченко.

Швидше за все, він опиниться в "Шахтарі". Інших придбань гірники поки що не зробили. Натомість донеччани продали до італійської "Парми" форварда Крістіано Лукареллі. За нього "Шахтар" отримав $8,5 млн, хоча влітку тодішній нападаючий "Ліворно" обійшовся Рінату Ахметову у $12 млн. Ще один нападаючий гірників — мексиканець Нері Кастільйо — рік гратиме в оренді в англійському "Манчестер Сіті".

Київське "Динамо", крім Ротаня, віддало до бразильського "Фламенго" захисника Родріго. Оборонці Мар"ян Маркович та Бадр Каддурі виставлені на трансфер. Відмовлено у продовженні контрактів захиснику Сергієві Федорову та півзахиснику Валентинові Белькевичу.

"Металіст" придбав півзахисника "Црвени Звєзди" Олександра Тришовича. Утратив оборонця Хішама Махдуфі та нападаючого Лашу Джакобію, що перебрався до "Ворскли".

"Чорноморець" узяв воротаря Сергія Приходька та відпустив його колегу Володимира Гаєва.

"Кривбас" виставив на трансфер 11 футболістів.

Київський "Арсенал" поповнився чотирма гравцями донецького "Металурга": захисниками Елвіном Бечірі та Анісом Бусаїді, півзахисником Аланом та нападаючим Мором Діопом. А оборонець "канонірів" Олександр Романчук повернувся до київського "Динамо".

Харків"янам не завадив би другий форвард

ФК "Харків" придбав двох футболістів львівських "Карпат" — півзахисника Олексія Сучкова та нападаючого Батисту.

Донецький "Металург" повернув із російської "Кубані" нападаючого Емануеля Окодуву.

"Закарпаття", запорізький "Металург" і "Таврія" гратимуть без суттєвих змін у складі.

— "Дніпру", щоб потрапити до кваліфікації Ліги чемпіонів, достатньо цього складу.

Навіть якщо дніпропетровці не вирішать проблеми з правим захисником, команда спроможна взяти "срібло", — говорить "ГПУ" заслужений тренер України Анатолій Заяєв, 76 років. — У "Шахтаря" дві проблеми. Кадрова — центральна вісь. Туди треба щонайменше по одному захисникові та півоборонцеві. Друга проблема: ставка головного тренера на індивідуальностей. Поставити командну гру, як той же Венгер, чи довести до пуття талант він не може. Тому перспективним українцям у "Шахтарі" Луческу нічого не світить.

Про "Динамо" Заяєв каже так:

— Не розумію, чому Сьомін не розстався з ветеранами команди. Однозначно "Динамо" треба купувати голкіпера, дублера Шовковського. У потенціал Рибки не вірю.

Наостанок запитую про "Металіст".

— Харків"янам не завадив би другий форвард на додачу до Фоміна. Розумію, що Маркевич грає з одним нападаючим і "вільним художником" Рикуном. Але якщо з"явиться другий форвард, у тренера "Металіста" побільшає вибір тактичних схем на матч.

Зараз ви читаєте новину «Коломойський повернув Суркісові гроші за Ротаня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути