Ексклюзиви
пʼятниця, 22 лютого 2008 17:18

Кличко та Ібрагімов поділять 10 мільйонів доларів навпіл

Автор: фото: REUTERS/Mike Segar
  Володимир Кличко (ліворуч) та Султан Ібрагімов перед зважуванням. У ніч на 24 лютого о 4 ранку боксери проведуть об’єднувальний бій за звання чемпіона світу в суперважкій вазі
Володимир Кличко (ліворуч) та Султан Ібрагімов перед зважуванням. У ніч на 24 лютого о 4 ранку боксери проведуть об’єднувальний бій за звання чемпіона світу в суперважкій вазі

У ніч на 24 лютого за київським часом українець Володимир Кличко, 31 рік, та росіянин Султан Ібрагімов, 32 роки, проведуть об"єднувальний бій за звання чемпіона світу з боксу в суперважкій вазі.

Поєдинок відбудеться на 18-тисячній арені "Медісон Сквер Ґарден" в американському Нью-Йорку. У неділю з 4.00 пряму трансляцію вестимуть телеканали "Інтер" та "Спорт-1". "Інтер" також покаже бій у запису 24 лютого о 22.25. Призовий фонд поєдинку становить $10 млн. Гроші боксери поділять навпіл. Вартість квитків — від $100 до $1000.

— Володимир Кличко — фаворит. Він переважає свого суперника майже за всіма параметрами: зростом, силою удару, швидкістю, досвідом проведення чемпіонських боїв, — каже "ГПУ" експерт із боксу Володимир Гендлін, 71 рік. — Кличко — найсильніший суперважковаговик сучасності.

8 березня 2003 року Володимира Кличка нокаутував до цього непримітний південноафриканець Коррі Сандерс. Як і він, Ібрагімов — лівша. Але якщо тоді українець не знав, як протистояти таким боксерам, то тепер прийомами боротьби проти них володіє. Це він довів 23 квітня 2005-го, коли нокаутував ліворукого кубинця Елісео Кастільйо.

— Шанс Ібрагімова — вибухнути з першого ж раунду і сподіватися на лакі панч — щасливий удар, який одразу вирішить підсумок бою, — продовжує Гендлін. — Але проблема в тому, що Султан іще не зустрічався з суперниками, які мають таку силу удару, як у Кличка.

Ще один плюс Володимира — його тренер Емануель Стюард, який свого часу працював із британським чемпіоном Ленноксом Льюїсом.

— Султан буде найкращим суперником у кар"єрі Володимира, — говорить тренер Кличка.— Ібрагімов не володіє великими габаритами, але знає, як перемагати великих хлопців. Його руки швидкі, він може вибухати в потрібний момент і взагалі чудово рухається рингом. Я кажу Володимирові, що це буде його найважчий бій.

Це буде найважчий бій у кар"єрі Володимира

На передматчевій прес-конференції Кличко розповів про головну мету бою.

— Я володію титулом IBF, Султан — найкращий за версією WBO. Це буде об"єднувальний бій. Любителям боксу потрібен справжній чемпіон. Я хочу бути ним, ставши в ряд із Роккі Марчіано, Мохаммедом Алі, Ленноксом Льюїсом. Мені 31, але я швидший, ніж 10 років тому. Реакція та потужність теж стали кращими.

Ібрагімов відзначає силу суперника.

— Володимир — один із найкращих суперважковаговиків в історії боксу, — зауважує він. — Але я ніколи не нервуюся перед боями. Можу змінювати свою тактику під час поєдинку, використовувати атакувальний та оборонний стилі. У цьому бою важливо бути гнучким. Я маю перемогти. Думаю, поєдинок триватиме два чи три раунди.

Як розповів "ГПУ" президент фан-клубу братів Кличків у США Ярослав Керницький, у "Медісон Сквер Ґарден" Володимира  підтримуватимуть понад тисячу українців. Більшість із них постійно проживають в Америці.




 Володимир Кличко (Україна) Султан Ібрагімов (Росія)
   Народився 25 березня 1976 року в селищі Сонячний (Казахстан). Прізвисько: Доктор Сталевий Кулак
 Народився 8 березня 1975 року в Каспійську
 Зріст / Вага / Розмах рук / Біцепс / Кулак / Зап"ясток / Шия / Талія  200 см / 108 кг / 203 см / 46 см / 31 см / 19 см / 45 см / 86 см  188 см / 99 кг / 182 см / 41 см / 32 см / 20 см / 41 см / 90 см
 Тренер
 Емануель Стюард
 Джефф Мейвейзер
 Менеджер  Том Лоффер
 Борис Ґрінберґ
 Промоутерська компанія  "К2 Промоушн"
 "Ґолден Ґрейн Промоушн" та "Семіноле Ворріорс Боксінґ"
 Титули  олімпійський чемпіон-1996, чемпіон світу
за версією IBF. Почав займатися боксом 1989 року
 срібний призер Олімпіади-2000, чемпіон світу за версією WBO. Почав займатися боксом 1992 року
 Кар"єра професіонала  52 бої — 49 перемог (44 — нокаутом), 3 поразки  23 бої — 22 перемоги (17 нокаутом), 1 нічия
 Сімейний стан  неодружений. Зустрічався з українською моделлю Діаною Ковальчук, німецькою телеведучою Івон Катерфільд. Нині має стосунки з 41-річною Люсі Ліу, голлівудською кіноакторкою  неодружений
 Хобі  мистецтво. Знявся у голлівудському фільмі "11 друзів Оушена"  слухати та переповідати анекдоти
 Бізнес  співвласник торговельно-розважального центру "Арена" у Києві  річний прибуток оцінюють у 4 млн. Вкладає гроші в будівництво

Зараз ви читаєте новину «Кличко та Ібрагімов поділять 10 мільйонів доларів навпіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути