четвер, 25 березня 2010 18:30

Кличко нокаутував Чемберса і чекає на Повєткіна

Чемпіон світу за версіями IBF і WBO у надважкій вазі Володимир Кличко (54 перемоги, 48 нокаутів, три поразки, нуль нічиїх) нокаутував американця 27-річного Едді Чемберса (35 перемог, 18 нокаутів, дві поразки, нуль нічиїх) за 5 с до кінця останнього раунду.

Українець відстояв свої титули на заповненій 51-тисячній футбольній "Еспріт арені" в німецькому Дюссельдорфі. 25 березня Кличку виповнилося 34. День народження відсвяткував у Японії.

Володимир домінував протягом усього поєдинку, не віддавши супернику жодного раунду. Вдало контролював хід бою своїм джебом, часом "гладячи" американця правим прямим. Чемберс, головним козирем якого була швидкість, нічого не зміг вдіяти з надокучливим джебом та перевагою Кличка за габаритами. На 12-й раунд Володимир, заряджений своїм тренером Еммануелем Стюардом, вийшов, налаштований добити суперника. Розв"язка настала майже перед фінальним гонгом. Українець провів потужний лівий боковий у скроню Чемберса. Американець опинився у глибокому нокауті. Згодом лікарі діагностували в нього струс мозку.

Значно цікавішим, був би бій із Девідом Хеєм

Це перша перемога Володимира Кличка у 12-му раунді. З відомих недавніх поєдинків, які закінчувалися нокаутами на останніх секундах, вирізнимо два. Зустріч Шейна Мослі та Рікардо Майорки — 27 вересня 2008 року рефері зафіксував перемогу Мослі за 1 с до фінального гонга. Артур Абрахам — Жермен Тейлор: 17 жовтня 2009-го, завершення бою на користь Абрахама за 6 с до удару гонга.

Наступний бій українець має намір провести з росіянином Олександром Повєткіним, британцем Девідом Хеєм або нігерійцем Семюелом Пітером.

— Гадаю, в Повєткіна небагато шансів проти Кличка, — каже "ГПУ" боксер-професіонал із Харкова Роман Шкарупа, 30 років. — Олександр любить прориватися на середню і ближню дистанції. Але Володимир грамотно сковує дії противника зблизька. Ну а з дистанції джеб Кличка, думаю, вирішить результат бою. Хоча Повєткін далеко не подарунок. Проте значно цікавішим, на мій погляд, був би бій із Девідом Хеєм. Це противник реально небезпечний.

Зараз ви читаєте новину «Кличко нокаутував Чемберса і чекає на Повєткіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути